Asker kaçağı, bilgisayarda asker oyunu oynarken yakalandı

Askerlik yaptığı KKTC'den izinli olarak geldiği Bursa'dan dönüş yapmayan asker kaçağı, internet kafede "asker oyunu" oynarken polis tarafından yakalandı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
30 Ağustos 2024 11:13
GÜNCELLEME
30 Ağustos 2024 12:45
Asker kaçağı, bilgisayarda asker oyunu oynarken yakalandı
DHA
Kaynak DHA

KKTC’den izne gelmişti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde askerlik yaparken izinli olarak Bursa'ya gelen ve izni bitmesine rağmen geri dönmeyen 25 yaşındaki Erdem Y., bir internet kafede asker oyunu oynarken sivil polisler tarafından yakalandı.

Kaçış girişimi sonuçsuz kaldı

Geçen yıl 5 aylık asker olan Erdem Y., Bursa’da izne çıktıktan sonra geri dönmeyince, hakkında 'Askeri Ceza Kanununa Muhalefet' suçundan yakalama kararı çıkarıldı. Resmi kıyafetli polisleri görünce kaçan Erdem Y., sivil ekiplerin düzenlediği operasyonla Yıldırım ilçesindeki bir internet kafede yakalandı. Polislerden kaçmaya çalıştığı anlar ise güvenlik kameralarına yansıdı.

Adliyeye sevk edildi

Erdem Y., yakalandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Buradaki işlemleri tamamlandıktan sonra birliğine teslim edilmek üzere Muradiye Askerlik Şubesi’ne gönderildi.

Kitap okuyan hırsız olayını hatırlattı

Bu olay, Roma’da yaşanan ve dikkat çeken bir hırsızlık olayını hatırlattı. 20 Ağustos'ta, Prati semtinde bir eve giren 38 yaşındaki bir hırsız, ev sahibinin kitap okurken yakalaması üzerine polis tarafından gözaltına alınmıştı. Hırsız, Giovanni Nucci'nin "Gli Dei Alle Sei" adlı eserini okurken yakalanmıştı.

Hırsızın ilginç savunması Hırsız, polise verdiği ifadede hırsızlık yapmadığını iddia ederek, eve kazara girdiğini ve sadece kitabı okumak için durduğunu söylemişti. Ancak çantasında bulunan çalıntı eşyalar, hırsızın ifadelerinin yalan olduğunu ortaya çıkarmıştı. Bu olay, İtalyan basınında "Entelektüel Hırsız" olarak geniş yankı bulmuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa