İran İsrail'e neden saldırmadı? Perde arkası: ABD'den F-22 tehdidi mi?

Heniyye suikastından sonra İsrail'e haftalardır misilleme yapması beklenen İran hakkında Pentagon'dan dikkat çeken açıklamalar aktarıldı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
30 Ağustos 2024 11:24
GÜNCELLEME
30 Ağustos 2024 13:20
İran İsrail'e neden saldırmadı? Perde arkası: ABD'den F-22 tehdidi mi?
Kübra Şenal Editör

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, İran'ın işgalci İsrail'e misilleme yapıp yapmayacağı sorusuna "Onların hesap yapma şeklini biz etkiledik" demesi üzerine gözler Pentagon'a çevrildi.

İşgalci İsrail'in önce Filistin'e, beraberinde ise Lübnan, Suriye ve Yemen'e yönelik saldırılarının ardından Hamas lideri, Filistin'in seçilmiş tek Başbakanı İsmail Heniyye İran'da İsrail tarafından şehit edildi.

Dünyada yankı uyandıran suikastın ardından İran'dan İsrail'e misilleme çağrıları yapıldı. Ancak 30 gündür beklenen misilleme ile ilgili herhangi bir aksiyon almayan İran'ın 'Gerilimin perde arkasında İsrail ile ittifak halinde olma ihtimali' sorgulandı.

İran'ın yaklaşımı kafaları karıştırırken ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan bölgedeki gündemi değiştirecek yeni bir açıklamanın yanı sıra 'F-22 Raptor' ile gözdağı paylaşımı yapıldı.

"İran'ın hesaplarını etkiledik"

CNN Türk'ten Yunus Paksoy'a açıklama yapan Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, "İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı ne zaman?" sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

ABD'den F-22 tehdidi mi?

Tüm bu tartışmaların eşiğinde ABD, yaptığı paylaşımla Orta Doğu'da 'güç gösterisi' yapmaya devam ediyor. Merkez Komutanlığı tarafından, Ortadoğu’da konuşlu olduğu söylenen F-22 Raptor savaş uçağının fotoğrafı paylaşıldı.

"Açıklanmayan bir yerde hazır bekliyor"

CENTCOM tarafından 3 hafta yapılan açıklamada "F-22 Raptor, ABD Merkezi Komutanlığı sorumluluk alanı içinde açıklanmayan bir yerde hazır bekliyor.” denildi.

ABD'nin süper makine olarak adlandırdığı F-22 Raptor'un başka ülkelere satışının olmadığı belirtildi.

CENTROM'un bu paylaşımı 'İran'ın İsrail'e misillemesini' etkilemiş olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa