Trump'ın 'Sus Payı' davasında gelişme

ABD eski Başkanı Donald Trump, New York'ta 2016 yılında suçlu bulunduğu "sus payı" davasının federal mahkemeye taşınmasını talep etti.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
30 Ağustos 2024 11:34
GÜNCELLEME
30 Ağustos 2024 11:42
Trump'ın 'Sus Payı' davasında gelişme
O
Onur Çetinkaya Editör

ABD eski Başkanı Donald Trump, New York'ta suçlu bulunduğu "sus payı" davasının federal mahkemeye taşınması için adım attı.

Trump'ın avukatları, Manhattan'daki federal mahkemeye başvurarak davanın bu mahkemeye taşınmasını ve ceza kararının ertelenmesini talep etti.

Avukatlar, davanın federal mahkemeye taşınmasının Trump için "tarafsız" bir yargılama ortamı sağlayacağını savundu. Bu süreç, Trump'ın savunma ekibinin, federal mahkemede davanın dokunulmazlık gerekçesiyle reddedilmesi ve Trump'a yönelik kararların bozulması yönünde taleplerini dile getirmesine olanak tanıdı. Ayrıca, savunma ekibi, Trump'ın anayasal haklarının ihlal edildiğini ve sürecin Trump'a zarar verdiğini öne sürdü.

Trump, 2016 Başkanlık seçimleri sırasında yetişkin film yıldızı Stormy Daniels'e yasa dışı "sus payı" ödenmesiyle ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında suçlanmıştı. Mahkeme jürisi, 31 Mayıs 2023'te Trump'ı 34 suçlamanın tamamından suçlu bulmuştu.

Donald Trump'ın savunma ekibi, davanın federal mahkemeye taşınması durumunda Trump'ın "dokunulmazlık" iddiasını daha güçlü bir şekilde savunabileceğini ve bu davanın reddedilmesini sağlayabileceğini umuyor. 

Ancak, ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın bazı resmi eylemleri için dokunulmazlığı olduğunu kabul etse de, özel davranışları için bu dokunulmazlığın geçerli olmadığına karar vermişti. Bu nedenle, davanın federal mahkemeye taşınmasının sonuçları belirsizliğini koruyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa