Meteoroloji'den 13 il için 'sarı kod' uyarısı! Sağanak için saat verdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 13 il için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaparak vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
30 Ağustos 2024 13:15
GÜNCELLEME
30 Ağustos 2024 13:24
Meteoroloji'den 13 il için 'sarı kod' uyarısı! Sağanak için saat verdi
Kübra Şenal Editör

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, yurdun kuzey kesimleri ve Hatay'da, bugün öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.

Kuvvetli sağanak uyarısı!

Özellikle Ardahan, Kars, Artvin, Erzurum'un kuzeydoğusu, Ağrı'nın doğusu ve Iğdır'ın batısında yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanakların görüleceği tahmin ediliyor. Ayrıca, Trakya bölgesinde de sağanak yağışların etkili olacağı belirtiliyor. Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğu kesimleri ile İstanbul'un kuzey ve batı bölgelerinde de yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Sel ve diğer olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalı!

Meteoroloji, Kastamonu, Çorum, Çankırı ve Hatay'ın kuzey kesimlerinde de yerel kuvvetli gök gürültülü sağanakların yaşanabileceğini belirtti. Yağışların, sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, heyelan, kuvvetli rüzgar ve hortum riski gibi çeşitli olumsuzluklara yol açabileceği konusunda dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Vatandaşların, belirtilen bölgelerdeki olası tehlikelere karşı tedbirli olmaları ve yetkililerin uyarılarını dikkate almaları önemle hatırlatıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa