PKK'nın Avrupa kanadına darbe! Denis Daniel Korkmaz yakalandı

MİT ve Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'nın ortak operasyonu sonucu PKK'nın Fransa yapılanmasında aktif olan Denis Daniel Korkmaz yakalandı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
30 Ağustos 2024 13:37
GÜNCELLEME
30 Ağustos 2024 15:15
PKK'nın Avrupa kanadına darbe! Denis Daniel Korkmaz yakalandı
Kübra Şenal Editör

Fransa yapılanmasında aktif olarak faaliyet gösteren Denis Daniel Korkmaz yakalanarak gözaltına alındı. Korkmaz, işlemlerinin ardından sınır dışı edildi.

Fransa'daki terörist farklı isimler kullandı

Fransa vatandaşı olan Denis Daniel Korkmaz, PKK/KCK adına Fransa'da para toplama, örgüte adam kazandırma ve üst düzey kadrolar da dahil olmak üzere insan ve malzeme aktarımı gibi çeşitli illegal faaliyetlerde bulunuyordu. Uzun süredir istihbarat birimleri tarafından takip edilen Korkmaz, farklı isimler kullanarak dikkat çekmeden hareket ediyordu. Ancak, MİT'in dikkatli takibi sayesinde yakalanmaktan kaçamadı.

Halfeti’deki operasyonda enselendi

MİT, Korkmaz’ın Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde bulunduğunu tespit etti ve operasyon için düğmeye bastı. Düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Korkmaz, sorgu işlemlerinin ardından sınır dışı edildi. Korkmaz’ın yakalanmasıyla birlikte, PKK/KCK'nın Fransa yapılanmasına ilişkin önemli bilgilere de ulaşıldığı öğrenildi.

PKK'lı terörist Denis Daniel Korkmaz


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa