Fenerbahçe Sofyan Amrabat'ı renklerine bağladı

Fenerbahçe, Fiorentina'da forma giyen Faslı orta saha oyuncusu Sofyan Amrabat'ı kiralık olarak kadrosuna kattı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
30 Ağustos 2024 15:16
GÜNCELLEME
30 Ağustos 2024 16:33
Fenerbahçe Sofyan Amrabat'ı renklerine bağladı
O
Onur Çetinkaya Editör

Fenerbahçe yeni sezona yine transferle girdi.

Geçen sezon şampiyonluğu kaçıran takım bu yıl yine iddia bir kadro kurdu.

Yönetim ilk olarak geçtiğimiz sezonun devre arasında kiralık gelen Çağlar Söyüncü'yü renklerine bağlarken ardından Alanyaspor'dan Oğuz Aydın'ı da kadrosuna kattı.  Beşiktaş'tan ayrılan Cenk Tosun'un ile anlaştı. 

Transferde de atağa geçen sarı lacivertliler, Cenk Tosun, Allan Saint-Maximin, Oğuz Aydın ve son olarak  Faslı yıldız Youssef En-Nesyri'yi kadrosuna kattı.

Fenerbahçe, Ferdi Kadıoğlu'nu ise Brighton'a verdi.  Milli yıldız  30 milyon euro ve bonuslar karşılığı Brighton'a transfer oldu.  

Fenerbahçe transferde uzun süren sessizliğini bozdu ve bombayı patlattı. Sarı Lacivertliler, uzun süredir peşinde olduğu yıldız futbolcu ile anlaştı. 

Fenerbahçe, Fiorentina'da forma giyen Faslı orta saha oyuncusu Sofyan Amrabat ile anlaşmaya vardığını duyurdu. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Amrabat'ın geçici transferi konusunda hem kulübü Fiorentina hem de oyuncuyla prensip anlaşmasına varıldığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Amrabat'ın sağlık kontrolleri ve ileri transfer görüşmeleri için İstanbul’a geleceği ifade edildi. Bu transfer, Fenerbahçe'nin orta sahadaki gücünü artırmak amacıyla önemli bir hamle olarak görülüyor. Sofyan Amrabat, hem kulüp hem de milli takım performansıyla dikkat çekiyor. 

Sofyan Amrabat kimdir?

Sofyan Amrabat, 21 Ağustos 1996 doğumlu Faslı profesyonel futbolcudur. Orta saha pozisyonunda oynayan Amrabat, güçlü fiziksel yapısı, top kapma yeteneği ve oyun kurma becerileriyle tanınır.

Kariyeri

Sofyan Amrabat, futbol kariyerine Hollanda'da başladı. Genç yaşta dikkat çeken yetenekleriyle, Hollanda'nın köklü kulüplerinden biri olan Utrecht'in altyapısına katıldı.

Profesyonel Kariyeri:Utrecht (2014-2017): Profesyonel futbol kariyerine Utrecht'te başlayan Amrabat, burada sergilediği performansla dikkat çekti.Feyenoord (2017-2018): Utrecht'teki başarılı performansının ardından Feyenoord'a transfer oldu. Burada oynadığı süre boyunca takımın önemli bir parçası haline geldi.

Club Brugge (2018-2019): Feyenoord'dan sonra Belçika'nın Club Brugge takımına transfer oldu. Ancak burada sınırlı süre aldı.Hellas Verona (2019-2020): İtalya Serie A'da Hellas Verona formasıyla gösterdiği performans, onu tekrar ön plana çıkardı.Fiorentina (2020-2024): Hellas Verona'daki başarılı performansı, Fiorentina'ya transfer olmasını sağladı. Burada Serie A'da ve Avrupa'nın büyük liglerinde tecrübe kazandı.

Milli Takım Kariyeri:Fas Milli Takımı: Amrabat, Fas Milli Takımı'nın da önemli oyuncularından biridir. 2018 FIFA Dünya Kupası ve 2022 FIFA Dünya Kupası'nda Fas Milli Takımı ile boy gösterdi. Özellikle 2022 Dünya Kupası'nda Fas'ın yarı finale kadar yükselmesinde önemli bir rol oynadı.

Sofyan Amrabat, özellikle orta sahada defansif görevlerde başarılıdır. Fiziksel gücü, yüksek mücadele kapasitesi ve top kapma yeteneği ile tanınır. Aynı zamanda oyun kurma becerisi de bulunmaktadır; uzun paslar ve oyun yönünü değiştiren hamlelerle takımının hücum organizasyonlarına katkı sağlar.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa