Metrobüs faciasında şoförün yeni ifadesi: Uyarı levhası yoktu

İstanbul Küçükçekmece’de meydana gelen ve 1 kişinin hayatını kaybettiği metrobüs kazasına ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
30 Ağustos 2024 16:02
GÜNCELLEME
30 Ağustos 2024 17:29
Metrobüs faciasında şoförün yeni ifadesi: Uyarı levhası yoktu
Kübra Şenal Editör

29 Ağustos sabahında Küçükçekmece güzergahında gerçekleşen kazada, 22 yaşındaki Ferhat Uçar hayatını kaybederken, 53 kişi yaralandı. Kazanın ardından yapılan soruşturmada şu ana kadar 9 kişi gözaltına alındı.

Hayatını kaybeden yolcu Ferhat Uçar toprağa verildi

Kazada hayatını kaybeden Ferhat Uçar, Esenyurt Uhut Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Şoförün ifadesi her şeyi ortaya çıkardı

CNN Türk’te yer alan habere göre, kaza yapan metrobüs şoförü ifadesinde kazanın nasıl meydana geldiğine dair açıklamalarda bulundu. Yenibosna durağında yolcu indirdikten sonra Sefaköy yönüne doğru kurallara uygun şekilde seyrettiğini belirten şoför, Sefaköy rampasına gelmeden önce, rampayı daha rahat çıkabilmek için düz bir yolda klimayı kapattığını ifade etti.

"Herhangi bir uyarı levhası"

Şoför, yolun sola doğru döndüğünü geç fark ettiğini belirterek, "Yolun sola doğru ayrıldığını belirten herhangi bir uyarı levhası dikkatimi çekmedi. Hızlı olduğum iddialarını kabul etmiyorum, kaza anında hızım 67 kilometreydi. Önümdeki yolun kesik olduğunu fark ettiğim anda fren yapmaya başladım, ancak metrobüs kaymaya başladı ve lastiklerden dumanlar çıkmaya başladı" dedi.

Kazaya ilişkin soruşturma devam ederken, şoförün ifadesi olayın nasıl geliştiğine dair daha net bir tablo oluşturuyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa