Galatasaray'da iki ayrılık birden: Zaha ve Köhn yolcu!

Galatasaray, bekleneni veremeyen Wilfried Zaha ve Derrick Köhn'ü kiralıyor. Oyuncuların kiralandığı takımlar belli oldu.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
30 Ağustos 2024 16:06
GÜNCELLEME
30 Ağustos 2024 16:27
Galatasaray'da iki ayrılık birden: Zaha ve Köhn yolcu!
Hakan Öksüz Editör

Yaz transfer döneminin son günlerinde kadro yapılandırmasını sürdüren Galatasaray, iki oyuncusuyla yollarını geçici olarak ayırıyor. Teknik direktör Okan Buruk'un yeni sezon planlamasında yer vermediği Wilfried Zaha ve Derrick Köhn, kiralık olarak takımdan ayrılıyor.

Wilfried Zaha Lyon yolcusu

Sarı-kırmızılı ekibin yıldız kanat oyuncusu Wilfried Zaha, Fransız ekibi Lyon'a kiralık olarak transfer oluyor. Anlaşmaya göre, 31 yaşındaki Fildişili oyuncunun maaşının yarısı Galatasaray tarafından ödenecek. Maaşın diğer yarısını ise Lyon karşılayacak. 

Satın alma opsiyonu bulunmayan bu kiralık transferin son detaylarının tamamlanmasının ardından resmi açıklamanın yapılması bekleniyor.

Zaha'nın sözleşmesi 2026'da sona eriyor

Zaha'nın transfer döneminde İngiltere'ye geri dönmesi de gündeme gelmiş ancak yüksek vergi maliyetleri nedeniyle bu transfer gerçekleşmemişti. Galatasaray ile 2026 yılına kadar sözleşmesi bulunan Zaha, geçen sezon sarı-kırmızılı formayla 43 maça çıkıp 10 gol ve 5 asistlik performans sergiledi. 

Güncel piyasa değeri 11 milyon euro olarak gösterilen oyuncu, beklentilerin altında kalan performansı nedeniyle yeni sezon planlarında yer bulamadı.

Derrick Köhn, bekleneni veremedi

Galatasaray'da beklentileri karşılayamayan bir diğer isim Derrick Köhn, Almanya'ya geri dönüyor. 25 yaşındaki sol bek, Werder Bremen'e kiralık olarak transfer oluyor. Galatasaray'ın 3,3 milyon euro karşılığında kadrosuna kattığı Köhn, sarı-kırmızılı formayla çıktığı 19 maçta 1 gol ve 2 asistle oynadı.

Son olarak Young Boys ile oynanan maçta devre arasında oyundan alınan Köhn, Okan Buruk'un planlarında da kendine yer bulamadı. Cuma sabahı sağlık kontrolleri için Bremen'e giden tecrübeli sol bek, yeni takımına katılmak üzere Almanya'ya uçtu. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa