Yunan adalarına 30 Ağustos çıkarması

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın hafta sonuyla birleşmesiyle yüzlerce Türk vatandaşı Yunanistan adalarının yolunu tuttu.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
30 Ağustos 2024 16:27
GÜNCELLEME
30 Ağustos 2024 16:38
Yunan adalarına 30 Ağustos çıkarması
O
Onur Çetinkaya Editör

Yaz aylarının başında başlayan kapıda vize uygulaması, Türkiye'den Yunan adalarına yönelik turistik seyahatlerde büyük bir artışa neden oldu.

Özellikle Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçişlerde yoğunluk yaşandı. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın hafta sonuyla birleşmesi sonucu tatilin 3 güne çıkması, bu yoğunluğu daha da artırdı.

Türkiye'den Yunan adalarına yapılan seyahatler, kapıda vize uygulamasının kolaylığı ve yurt içindeki tatil beldelerinde artan fiyatlar nedeniyle büyük ilgi gördü.

Ziyaretçi sayısının 1 milyona yaklaştığı bu dönemde, özellikle Ayvalık'tan Midilli Adası'na yapılan feribot seferleri yoğunlaştı.

Tatilciler, sabahın erken saatlerinden itibaren Ayvalık Deniz Hudut Kapısı önünde uzun kuyruklar oluşturdu ve işlemlerini tamamladıktan sonra feribotlarla Midilli'ye geçiş yaptı.

Türklere "kapıda vize" programının 30 Mart'ta başlamıştı. Türk turistler, Limni, Midilli, Sakız, Sisam, Leros, Kalimnos, İstanköy, Rodos, Sömbeki ve Kasteloris adalarında kapıda vize alarak bir hafta tatil yapma imkanı yakaladı. 

Yaz aylarının başında Yunan adalarına kapıda vize uygulamasıyla turistik bölgelerde fiyatların yüksekliğinden şikayet eden Türkler Yunan adalarına gitmeyi tercih etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunan Başbakan Miçotakis görüşmesinde alınan karar doğrultusunda vize kararına gidilmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa