Denizlerdeki kirliliğe bakanlık el attı! İstanbul ve İzmir başı çekti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul ve İzmir başta olmak üzere Türkiye genelinde deniz kirliliğini azaltmak için çalışmalara başladı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
30 Ağustos 2024 16:35
GÜNCELLEME
30 Ağustos 2024 16:52
Denizlerdeki kirliliğe bakanlık el attı! İstanbul ve İzmir başı çekti
Kübra Şenal Editör

Son dönemde İzmir Körfezi’nde yaşanan balık ölümleri ve yayılan kötü koku, deniz kirliliğini yeniden gündeme taşıdı.

Bu duruma karşı harekete geçen Türkiye Çevre Ajansı, özellikle sanayi atıkları, evsel atıklar ve deniz trafiğinin etkili denetlenmemesinden kaynaklanan deniz kirliliğine dikkat çekti.

Deniz süpürgeleri etkili bir çözüm sunuyor

Türkiye Çevre Ajansı Başkanı Prof. Dr. Ferhat Pirinççi, deniz süpürgelerinin deniz yüzeyindeki çöpleri toplayarak suyu temizlediğini ve bu atıkların bertaraf edilmesiyle deniz temizliğinde önemli bir çözüm sunduğunu belirtti. Prof. Dr. Pirinççi, süpürgelerin su yüzeyini taradığını, atıkları topladığını ve deniz suyunu geri bıraktığını, böylece deniz yüzeyindeki çöplerin etkili bir şekilde temizlendiğini söyledi. Toplanan atıklar arasında plastikler, bebek bezleri gibi denizle ilişkisi olmayan maddelerin bulunduğunu da ekledi.

Prof. Dr. Ferhat Pirinççi

Denizi kirletenlere cezai yaptırım

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, denizi kirletenlere karşı cezai yaptırımlar uyguluyor. Prof. Dr. Pirinççi, bu uygulamalarla deniz kirliliğinin hızlı bir şekilde ortadan kaldırılmasının amaçlandığını, aynı zamanda bu kirliliğe neden olan faktörlerin tekrar ortaya çıkmaması için gerekli önlemlerin alındığını ifade etti.

Şevkiye Özbay

Vatandaşlardan uygulamaya tam destek

Deniz süpürgelerinin çalışmalarını gözlemleyen vatandaşlar, uygulamayı olumlu bulduklarını söyledi.

Ev kadını Şevkiye Özbay, uygulamanın genişletilmesi gerektiğini ve insanlara çevre bilinci kazandırılmasının önemini vurguladı.

Fırat Baş

Aşçı Fırat Baş, cezai işlemlerin önemine dikkat çekerken, öğrenci Melih Kartal, denizlere çöp atılmaması gerektiğini belirtti.

Melih Kartal

Emekli Ayşe Karabulut ise devletin temizlediği denizleri insanların kirletmemesi gerektiğini söyleyerek, deniz canlılarının da bu kirlilikten zarar gördüğünü ifade etti.

Ayşe Karabulut

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa