Diyarbakır'da cuma namazında Narin için eller semaya açıldı!

Narin Güran'ı arama çalışmaları 10'uncu gününde de sürerken cuma namazında cemaat minik kızın sağ salim bulunması için dua etti.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
30 Ağustos 2024 17:13
GÜNCELLEME
30 Ağustos 2024 18:00
Diyarbakır'da cuma namazında Narin için eller semaya açıldı!
Kübra Şenal Editör

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde, 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları 10'uncu gününde de sürüyor. AFAD ve jandarma ekipleri, yeraltı görüntüleme cihazlarıyla mahalle içinde ve dışında arama çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettiriyor.

Arama çalışmaları sürüyor

Narin Güran, Kur'an kursundan çıktıktan sonra evine dönmeyince, ailesi ilk olarak kendi imkanlarıyla arama yaptı. Ancak sonuç alamayan aile, saat 20.00 civarında jandarmaya başvurdu. Bunun üzerine, Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı ve çeşitli güvenlik birimlerinin yanı sıra AFAD, sağlık ekipleri ve belediyelerin su altı arama ekipleri bölgeye sevk edildi. Hava desteği sağlayan helikopterlerin de katıldığı çalışmalarda, kaybolduğu saatlerde yoldan geçen yaklaşık 150 araç sorgulandı ve mahalledeki evlerde aramalar yapıldı.

Bugüne kadar toplamda 12 bin 565 araç kontrol edilirken, 130 kişinin ifadesine başvuruldu ve 32 bin 952 kişi sorgulandı. Ayrıca, 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümden fazla alanda arama çalışmaları gerçekleştirildi.

Narin'in kaybolmadan önceki son görüntüleri ortaya çıktı. 21 Ağustos'ta saat 15.15'te, Narin’in 4 arkadaşıyla birlikte yürüdüğü ve ardından tepe yolunu kullanarak evine doğru ilerlediği görüntülendi.

Bulunan terlikler Narin'e ait değil

Arama çalışmaları sırasında, Narin’in evine 3 kilometre mesafede bir çocuk terliği bulundu. Ancak bu terliğin Narin’e ait olmadığı belirlendi. Benzer şekilde, 28 Ağustos'ta bulunan bir başka terliğin de Narin'e ait olmadığı tespit edildi.

Soruşturma kapsamında, Narin’in ağabeyi E.G., kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alındı. İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda yapılan incelemede, izlerin Narin’e ait olup olmadığı belirlenemeyince E.G. serbest bırakıldı.

Cuma namazında dualar edildi

Arama çalışmalarının 10'uncu gününde, mahalledeki camide kılınan cuma namazı sonrası, Narin Güran’ın sağ salim bulunması için dualar edildi. Namaz sonrası imam, “Ya Rabb’im sen bu olayı aydınlat, onların yardımcısı ol. Ailemiz ve toplumumuz sabır içindedir. Sadece nebi dostu sensin Ya Rabb’i. Bizler ancak senden yardım dileriz, sen bize yardım et. Sen bizim önümüzü aydınlat. Sen bizim ufkumuzu genişlet, sen bu yavrumuzu bize kavuştur Ya Rabb’i, o vicdansızların hakkından da sen gel Ya Rabb’i, Ya Rabb’i bu aileyi daha fazla üzgün bırakma. Sana yalvarıyor sana elimizi açıyoruz, senden yardım diliyoruz. Bizlere bu evladımızı sağ salim bir şekilde nasip eyle, ailesine kavuşmayı nasip eyle ya Yabb’i. Sana açılan bu ellerimizi boş çevirme, çabalarımızı boş bırakma ya Rabbi, bizler elimizden gelen çabayı sarf ediyor ve sana tevekkül ediyoruz. Bizleri karşılıksız bırakma Ya Rabb’i. Senden başka gidecek kapımız yok. Ancak senin hidayetinde, senin iznin ve yardımınla biz bu yavrumuzu buluruz. Ya Rabb’i sen bizi yardımsız bırakma. Sen bizim çaresizliğimizde bize çare bul ya Rabb’i. Sen bizim derdimize deva bul ya rabbi. O küçük çocuğun masumiyetine onun başına bir şey gelmeden onu kaçıranların da kalbine güzellik nasip eyle. Onları da şaşırt ve yavrumuzu ailesine kavuştur bir an evvel. Duamızı kabul eyle Ya Rabb’i” şeklinde dua etti.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa