Erdoğan'dan Kudüs mesajı: Gazi niçin Bingazi'deydi?

Kara Harp Okulu'nun diploma törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kudüs'e sırtımızı dönemeyiz." dedi.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
30 Ağustos 2024 17:40
GÜNCELLEME
30 Ağustos 2024 18:01
Erdoğan'dan Kudüs mesajı: Gazi niçin Bingazi'deydi?
Hakan Öksüz Editör

Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu’nda bugün gerçekleştirilen Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Törende bir konuşma yapan Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) önemine ve ülkenin savunma gücüne dair önemli mesajlar verdi.

"30 Ağustos, cumhuriyetimizin temel taşıdır"

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın önemine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu zaferin Cumhuriyetin kurulmasında kilit rol oynadığını belirtti. Erdoğan, "Cumhuriyetimize giden yolu açan bu önemli zafer, kahraman ordumuzun bayramıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin dünyanın en saygın ordularından biridir." ifadelerini kullandı.

"15 Temmuz ihanetini asgari zararla aştık"

Erdoğan, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından gerçekleştirilen reformlara dikkat çekti. "15 Temmuz ihaneti gibi, bir devletin başına gelebilecek en büyük felaketi olabilecek en az hasarla atlattık." diyen Erdoğan, yeni eğitim ve öğretim sistemi sayesinde  sadece devletinden ve onun meşru yöneticilerinden emir alan bir TSK oluşturduğunu belirtti. Erdoğan, bu reformların TSK’yı daha da güçlendirdiğini söyledi.

"Kudüs'e sırtımızı dönemeyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Filistin’e yönelik mesajlar da verdi. İsrail’in saldırıları altındaki Filistin'e sırt dönmenin mümkün olmadığını ifade eden Erdoğan, "Kudüs’e biz sırtımızı nasıl dönebiliriz?" dedi. diye sordu. Erdoğan, Türkiye’nin sınırlarını 782 bin kilometrekareye hapsetmeye çalışanlara karşı duracaklarını belirtti ve Türkiye’nin vizyonunu tüm dünyayı kapsayacak şekilde geniş tutacaklarını dile getirdi.

"Gazi niçin Bingazi’deydi?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa