Bahçeli, Adana'da Ferdi Tayfur Müzesi ve Sanat Parkı yaptırıyor

Bir Ferdi Tayfur hayranı olan MHP Lideri Bahçeli himayesinde Adana'da Ferdi Tayfur Müzesi ve Sanat Parkı yapılacak

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
30 Ağustos 2024 17:53
GÜNCELLEME
30 Ağustos 2024 18:58
Bahçeli, Adana'da Ferdi Tayfur Müzesi ve Sanat Parkı yaptırıyor
EK
Esra Koçak Editör

Arabesk müziğe sevgisiyle bilinen ve hatta ittifak ortağı AK Parti'ye yakın zamanda şarkılı videoyla mesaj veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adana'nın Sarıçam ilçesinde Ferdi Tayfur Müzesi ve Sanat Parkı yaptırıyor.

 MHP'den yapılan açıklamaya göre, Bahçeli'nin talimatıyla başlatılan bu projeyi MHP'li Sarıçam Belediyesi yürütüyor ve projenin 5 Ocak 2025'te tamamlanması hedefleniyor.

Emmoğlu Yazlık Açık Hava Sineması olacak

Ferdi Tayfur Müzesi ve Sanat Parkı projesi, müze, "Emmoğlu Yazlık Açık Hava Sineması", park, kütüphane, sanat atölyesi, "Merak Etme Sen Dinleti Alanı" ve kafe alanlarını kapsayacak. Park alanında Tayfur'un heykeli ve film afişleri de yer alacak, böylece ziyaretçiler, sanatçının kültürel mirasıyla iç içe bir deneyim yaşayacaklar.

Proje, kentin önemli giriş ve çıkış noktalarından olan Ankara ve Osmaniye otoban yolundan görülebilecek şekilde üst kotta konumlandırılacak. Ayrıca, açık hava sinemasının aydınlatmalarında Ferdi Tayfur'un şarkılarının isimleri yer alacak, bu da projeye nostaljik bir dokunuş katacak.

5 Ocak'ta tamamlanması planlanıyor

Bu anlamlı projenin, Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olan 5 Ocak'ta tamamlanması planlanıyor. Bu tarihte Ferdi Tayfur'un anısına yapılan müze ve sanat parkı, Adana'nın kültürel zenginliklerine önemli bir katkı sunacak.

Ne olmuştu?

MHP'nin sosyal medya hesabından 24 Nisan 2024'te Devlet Bahçeli'nin, Ferdi Tayfur'un "Söyleten Sensin" şarkısı eşliğinde yalnız başına yürüyüş yaptığı bir video paylaşılmıştı. Bahçeli'nin gerilim yaşadığı Cumhur İttifakı ortağı AK Parti'ye bu şarkıyla mesaj verdiği yorumları yapılmıştı.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa