Yük treni ve çapa motoru çarpıştı: Anne ve 2 çocuğu hayatını kaybetti

Malatya’da meydana gelen feci kazada çapa motoru, yasaklı bölgede demiryolundan geçtiği esnada yük treninin altında kaldı. Anne ve 2 çocuk hayatını kaybetti.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
30 Ağustos 2024 18:58
GÜNCELLEME
30 Ağustos 2024 19:09
Yük treni ve çapa motoru çarpıştı: Anne ve 2 çocuğu hayatını kaybetti
EK
Esra Koçak Editör

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Ağılyazı Mahallesi'nde meydana gelen üzücü kazada, raylardan karşıya geçmeye çalışan bir çapa motoruna yük treni çarptı. Kazada anne Leyla Acar ve iki çocuğu Esma ile Muaz Acar hayatını kaybetti, baba Orhan Acar ise ağır yaralandı.

Olay, hemzemin geçit olmayan ve geçişin yasak olduğu bir noktada meydana geldi. Bahçesinde çalıştıktan sonra eşi Leyla ve çocukları Esma ile Muaz'ı da yanına alarak eve gitmek üzere yola çıkan Orhan Acar, çapa motorunu yasaklı bölgeden geçirmeye çalıştı. Bu sırada Malatya'dan Elazığ yönüne gitmekte olan D33003 numaralı yük treni, çapa motoruna çarptı. Çarpmanın etkisiyle çapa motoru yaklaşık 100 metre sürüklendi.

Kazada 3 kişi hayatını kaybetti

Kazanın ardından olay yerine hızla AFAD, UMKE, ambulans, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Anne Leyla Acar olay yerinde hayatını kaybetti. Çocuklar Esma ve Muaz Acar ise kaldırıldıkları hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Baba Orhan Acar'ın tedavisi ise hastanede devam ediyor.

Daha önce de kazalar yaşanmış

Ağılbaşı Mahallesi Muhtarı Yaşar Adak, aynı bölgede daha önce de tren kazalarının yaşandığını belirtti. Muhtar Adak, kaza bölgesine yakın bir noktada hemzemin geçit bulunduğunu, ancak köylülerin bahçelerine ulaşımını sağlamak için yan yolların açılmasının gerektiğini ifade etti. Kaza yerinde TCDD tarafından konulan "Burası hemzemin geçit değildir. Geçmeye çalışma, geçmek tehlikeli ve yasaktır" yazısı dikkat çekti.

Kaza sonrası jandarma ekipleri olay yerinde inceleme başlatırken, Leyla Acar'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa