İstanbul'daki metrobüs kazasına ilişkin 5 kişi tutuklandı

Küçükçekmece’de 1 kişinin öldüğü 53 kişinin de yaralandığı metrobüs kazası soruşturmasında gözaltına alınan 8 kişiden 5'i için tutuklama kararı çıktı.

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
30 Ağustos 2024 20:50
GÜNCELLEME
30 Ağustos 2024 22:20
İstanbul'daki metrobüs kazasına ilişkin 5 kişi tutuklandı
BY
Barış Yılmaz Editör

İstanbul'da bir kişinin hayatını kaybetmesine yol açan metrobüsü kazasına ilişkin soruşturma devam ediyor.

Savcılık, kazanın sorumlularını tespit etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Küçükçekmece'de 'Beyaz Yol' çalışması nedeniyle kapalı yolda; Beylikdüzü istikametinde ilerleyen metrobüs, Sefaköy mevkiinde karşı yönden gelen metrobüsle çarpıştı.

Çarpışmanın şiddetiyle savrulan metrobüs bariyerlere vurdu.

Ortalık can pazarına dönerken kaza bölgesine sağlık ekipleri gönderildi.

İlk müdahalenin ardından yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Metrobüsün altında kalan iki kişi polis ve itfaiye ekiplerince çıkartıldı.

Kazada 22 yaşındaki Ferhat Uçar hayatını kaybetti.

Bilirkişi tarafından hazırlanan ön raporda, metrobüs hattında "Beyaz Yol" çalışması nedeniyle dönüş yapılacağına dair bir uyarı olduğu, ancak metrobüs sürücüsünün bu uyarıyı görmediği ve dönmesi gereken noktayı kaçırarak aniden dönüş yapmak istediği için kazanın meydana geldiğine ilişkin bir tespit yer aldı.

Ancak metrobüsü sürücüsü ifadesinde yolun sola doğru ayrıldığına ilişkin bir uyarı levhasının dikkatini çekmediğini söyledi.

Hızlı olduğunu da reddeden sürücü, yoluk kesik olduğunu fark ettiği anda fren yapmaya başladığını, ancak metrobüsün kaydığını belirtti.

İlk anda 3 kişi gözaltına alındı

Kaza sonrası olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada, ilk aşamada 2 şoför ve 1 denetim amiri gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

6 kişi daha gözaltına alındı

Savcılığın, yol bakım çalışmasında görev yapan metrobüs komuta amiri, bölge şefi, proje müdürü, şantiye şefi ile yol bakım onarım müdürlüğünde görevli müdür ve müdür yardımcısı hakkında gözaltı kararı vermesi üzerine 6 şüpheli daha polis tarafından gözaltına alındı.

5 kişi tutuklandı

Gözaltına alınan 8 şüpheliden 5'i hakkında mahkemece tutuklama kararı berildi. Tutuklanan 5 kişi cezaevine gönderildi.

Öte yandan, savcılığın sevk yazısı ortaya çıktı.

Metrobüsün sürücüsü D.M.Ç'nin, hızını yol yapısına uyarlamadığı, yanlış manevra ve yetersiz frenleme yaptığı belirtilen yazıda, bu gerekçelerle kusurlu olduğu dile getirildi.

Yazıda, metrobüs sürücülerinin yol çalışmasını rahatlıkla fark edebilecekleri, göze çarpacak ikaz ve işaret levhalarının yeterli olmadığı ifade edildi.

Bu yüzden, yetkili birim sorumlusu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrupa Yakası Yol Bakım ve Onarım Müdürü M.E. ve Müdür Yardımcısı A.Y. ile metrobüs saha amiri olarak görev yapan Ş.Y. ve yüklenici firmanın şantiye şefi M.S.K'nin de kazada kusurlu oldukları değerlendirmesine yer verildi.

Delillerin tamamının toplanmamış olduğuna işaret edilen sevk yazısında, üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, suça dair yasada yazılı cezanın üst haddi dikkate alınarak 5 şüphelinin tutuklanmaları talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildikleri aktarıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa