İlk yerli ve milli görüş ötesi füzesi GÖKDOĞAN hedefi 12'den vurdu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medyasından paylaştı. Gökdoğan hedefi tam isabetle vurdu. İşte detaylar...

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
30 Ağustos 2024 21:39
GÜNCELLEME
30 Ağustos 2024 21:39
İlk yerli ve milli  görüş ötesi füzesi GÖKDOĞAN hedefi 12'den vurdu
EK
Esra Koçak Editör

İlk yerli ve milli havadan havaya görüş ötesi füzesi GÖKDOĞAN, atış testinde hedef uçağı tam isabetle vurdu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır o anların görüntüsünü paylaştı.

Bakan'dan tam isabet paylaşımı 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) tarafından geliştirilen, ilk yerli ve milli havadan havaya görüş ötesi füzesi GÖKDOĞAN’ın, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile birlikte icra edilen yetenek gösterimi amaçlı atış testi faaliyetlerinde hedef uçağı tam isabetle vurduğunu duyurdu. Paylaşımında "Nice ZAFER’lere" diyen Bakan Kacır, bu anın videosuna da yer verdi.

GÖKDOĞAN nedir?

GÖKDOĞAN, ABD üretimi AIM-120 AMRAAM’ın muadili olan Görüş Ötesi Hava Hava Füzesi’dir. Katı hal tasarımlı Aktif Radar (AR) Arayıcı Başlığı bulunan GÖKDOĞAN; at-unut, birden fazla hedefe kilitlene bilme, atış sonrası kilitlenebilme ve her açıdan atış yeteneklerine sahiptir. Elektronik harbe karşı dayanıklı olan füze, karıştırma kaynağına güdümlenebilmektedir. Yaklaşık 65 kilometre menzile sahip olan füze, veri bağı sayesinde hedef güncellemesi yapabilmektedir.  

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa