Filistin Sağlık Bakanlığı: Batı Şeria’da 20 Filistinli şehit oldu

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in 28 Ağustos’tan bu yana Batı Şeria’da düzenlediği saldırılarda ölen Filistinli sayısının 20 olduğunu açıkladı.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
30 Ağustos 2024 23:16
GÜNCELLEME
30 Ağustos 2024 23:29
Filistin Sağlık Bakanlığı: Batı Şeria’da 20 Filistinli şehit oldu
EK
Esra Koçak Editör

Katil İsrail'in Batı Şeria'nın kuzeyinde düzenlediği saldırılarda 150 güne yaklaşıldı.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Batı Şeria'nın kuzeyinde düzenlediği saldırılarda şehit olan Filistinlilerin sayısının 20'ye yükseldiği belirtildi. İsrail'in 28 Ağustos'ta başlattığı saldırılar, özellikle Cenin, Tulkerim ve Tubas kentlerindeki mülteci kamplarında yoğunlaşırken, çatışmaların üçüncü gününde Cenin'de hala devam ettiği bildirildi.

Filistin Kızılayı'na yönelik saldırılar

Filistin Kızılayı da yaptığı açıklamada, Cenin'deki kuşatma altında bulunan vatandaşlara yardım götürmekte büyük zorluklar yaşadıklarını belirtti. Kızılay'a ait üç ekip aracı, İsrail askerlerinin saldırısına uğradı. Saldırılar sırasında biri gönüllü doktor olmak üzere üç sağlık çalışanı yaralandı. Gönüllü doktor, elinden gerçek mermiyle vurularak yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Filistin Kızılayı ekiplerine yönelik saldırıları kınayan bir açıklama yaptı.

Saldırıların arka planı

İsrail, 28 Ağustos'ta işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Cenin, Tulkerim ve Tubas kentlerindeki mülteci kamplarına "Yaz Kampları" adı verilen kapsamlı bir saldırı başlatmıştı. Bu saldırılar, 2002'deki "2. İntifada"dan bu yana bölgedeki en yoğun saldırılar olarak nitelendiriliyor. İsrail askerleri Tubas'taki el-Faria Mülteci Kampı ve Tulkerim'deki Nur Şems Mülteci Kampı'ndan çekilirken, Cenin'deki saldırılar üçüncü gününde de sürüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa