CHP lideri Özel’den erken seçim mesajı: "Yolun sonu görülüyor"

İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, mevcut iktidara 2 yıl ömür biçerek "Yolun sonu görülüyor” dedi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
30 Ağustos 2024 23:36
GÜNCELLEME
31 Ağustos 2024 00:14
CHP lideri Özel’den erken seçim mesajı: ''Yolun sonu görülüyor''
EK
Esra Koçak Editör

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Enternasyonal Fuarı’nın 93. açılışında önemli mesajlar verdi ve konuşmasında üstü kapalı olarak erken seçim sinyali verdi. Özel, İzmir'in değişimi en çok destekleyen şehirlerden biri olduğunu vurgularken, mevcut iktidara iki yıl ömür biçti.

İzmir’in değişime inanması

Özel, İzmir'in, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içinde yaşanacak bir değişimin Türkiye'ye de iyi geleceğine inanan ilk şehir olduğunu belirtti. 14-28 Mayıs seçimlerinden sonra İzmir'deki karamsarlığı hatırlatan Özel, CHP’deki değişimin ve genç kadroların yükselişinin önemine değindi. İzmir'deki değişimin Türkiye geneline yayılacağına inandığını ifade etti.

Erken seçim mesajı

CHP Lideri Özel, mevcut iktidara gönderme yaparak, bir veya iki yıl içinde CHP'nin iktidara geleceğini ve bir CHP'li cumhurbaşkanının göreve başlayacağını belirtti. Türkiye'nin birinci partisi olarak CHP'nin, ülkeyi kucaklayacağını ve kutuplaşmadan uzak, birleştirici bir siyaset anlayışıyla hareket edeceğini vurguladı.

Özel şunları söyledi: 

Düşünce özgürlüğüne vurgu

Konuşmasında fikir hürriyeti ve düşünce özgürlüğüne de değinen Özel, özellikle, bir sokak röportajında Instagram'ın kapatılmasına ilişkin ifadeleri nedeniyle tutuklanan ve tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu’na destek verdi. Özel, CHP'nin düşünce özgürlüğünü sonuna kadar savunacağını belirterek, mazlumların her zaman yanında olduklarını ifade etti.

Parti içindeki değişimi "üç anahtar" örneğiyle açıklayan Özel, bu anahtarların gençler, kadınlar ve teknoloji olduğunu söyledi. Kadınların ve gençlerin siyasette daha fazla yer almasının önemine söyleyen Özel, Türkiye'nin geleceğinde teknolojinin ve bilimin kritik bir rol oynayacağını belirtti.

Kutuplaşmadan uzak bir siyaset

Özel, mevcut iktidarın kutuplaştırıcı politikalarından bıkan halkın, CHP'nin birleştirici siyasetine ihtiyaç duyduğunu belirtti. İzmir'de yapılan bu tür etkinliklerin, toplumun birleştirilmesine katkı sağlayacağını ve CHP'nin gelecekteki başarısını perçinleyeceğini ifade etti.

Bu mesajlarla Özel, CHP'nin değişim sürecine olan inancını ve Türkiye'nin geleceğinde partinin oynayacağı rolü net bir şekilde ortaya koydu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa