Aksaray'daki kazada bir kişi öldü

Aksaray'da hafif ticari araçla motosikletin çarpıştığı kazada 1 kişi hayatını kaybetti. İşte yaşanan kazaya dair detaylar...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
31 Ağustos 2024 04:50
GÜNCELLEME
31 Ağustos 2024 04:50
Aksaray'daki kazada bir kişi öldü
AA
Kaynak AA

Aksaray'da hafif ticari aracın çarptığı motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti, aynı aileden 3 kişi yaralandı.

68 ABP 699 plakalı hafif ticari aracı kullanan İsmail D. (23), Aksaray-Konya kara yolu Yapılcan köyü girişinde Muhammed Özbek (32) yönetimindeki plakasız motosiklete çarptı. Kazanın ardından İsmail D., durmayarak motosikleti aracının altına alıp yaklaşık 10 kilometre sürükledi. Motosikleti bırakarak kaçmaya devam eden sürücü, pancar tarlasına girdiği sırada jandarma ekiplerince yakalandı.

Kazada, motosiklet sürücüsü Muhammed Özbek ve motosikletteki eşi Meryem Özbek (32), çocukları Ümit Özbek (5) ile henüz kimliği belirlenemeyen bir çocuk yaralandı. Olay yerine çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi.

Yaralılar, ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Sürücü Muhammed Özbek, hastanede hayatını kaybederken diğer yaralıların durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Türkiye'deki trafik kazalarının başlıca üç nedeni

Hız ihlali

Trafik kurallarına uymayarak aşırı hız yapma, kazaların en yaygın nedenlerinden biridir. Hız limitlerinin üzerinde seyretmek, sürücülerin araçlarını kontrol etmelerini zorlaştırır ve kaza riskini artırır.

Alkollü araç kullanımı

Alkollü sürüş, sürücülerin reflekslerini ve karar verme yeteneklerini olumsuz etkiler. Bu durum, kazalara yol açan önemli faktörlerden biridir.

Dikkatsizlik ve tedbirsizlik

Sürücülerin yola odaklanmaması, cep telefonu kullanımı, yorgunluk gibi dikkat dağınıklıkları, kazaların üçüncü büyük nedenidir. Bu tür ihmal ve tedbirsizlikler, ani karar verme durumlarında kazaya neden olabilir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa