Jose Mourinho'dan Ferdi Kadıoğlu açıklaması

Jose Mourinho, Ferdi Kadıoğlu’nun Fenerbahçe'de kalması için her şeyin yapıldığını ancak kendisinin bir karar verdiğini açıkladı...

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
31 Ağustos 2024 06:35
GÜNCELLEME
31 Ağustos 2024 06:35
Jose Mourinho'dan Ferdi Kadıoğlu açıklaması
DHA
Kaynak DHA

Süper Lig'in 4. haftasında Fenerbahçe, evinde Alanyaspor'u 3-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, açıklamalarda bulundu. Mourinho, ikinci yarıda çok fazla risk aldıklarını belirterek, "Benzin sorunumuz vardı. İlk yarıda çok enerji harcadık ve ikinci yarıda aynı tempoyu sürdüremedik. Topu çok kaptırdık. O anlarda maçı bitirmemiz gerekiyordu. İkinci gol aslında zorlandığımız bir dönemde geldi. İkinci yarıda çok fazla risk aldık. Djiku'yu orta saha olarak kullandık. Bu riskleri alırken maçı hızlıca çözebileceğimizi düşünüyordum ama olmadı" dedi.

Bedeni burada ruhu yok

Mourinho, takımdan ayrılan Ferdi Kadıoğlu hakkında gelen bir soruya şu şekilde yanıt verdi:

"Biz bu süreci birlikte yürütüyoruz. Futbolcular başkanın, Mario Branco'nun ya da Acun'un oyuncuları değil, Fenerbahçe'nin oyuncuları. Sportif Direktörün de görüşleri var. Sonrasında işin uygulama kısmı başlıyor. Herkes fikrini paylaşıyor. Aramızda iyi bir ilişki var. Bana, istediğim bölgeye oyuncu alındı mı diye sorarsanız; hayır. Bana saygı gösteriyorlar. Yönetimden bir talepte bulunuyor musunuz diye sorarsanız; hayır. Harika bir oyuncu (Ferdi Kadıoğlu) kaybettik. Kulüp satmak istemedi ama oyuncu kabul etseydi Avrupa'da en çok kazanan beklerden biri olacaktı. Bedenen buradaydı ama ruhu burada değildi. Onu burada tutmak için her şey yapıldı. Akıllıca bir karar verildi. Bizim yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Bir orta saha oyuncusu daha almamız iyi olurdu, ama o transfer henüz tamamlanmadı. Sağlık kontrollerinden olumlu sonuç alırsak mutlu olacağım. Kadromuz sınırlı olacak. Kulüp altyapısından gelen iki oyuncumuz vardı, bunlar Ferdi ve ikinci kalecimizdi. Bazı oyuncular kadro dışında kalacak. Başkan ve yönetim, iyi bir kadro kurmak için büyük çaba gösterdi."

En Nesyri ile ilgili açıklama

Youssef En-Nesyri'nin yavaş yavaş formunu bulacağını ifade eden Portekizli teknik adam, "En-Nesryi harika bir futbolcu. Buraya sakat geldi. Geldiği takımda yoğun bir tempodan geçiyordu. O gelmeden önce çalışmalara başlayan oyuncular daha hazır durumdaydı. Yavaş yavaş formunu buluyor. Takımda Dzeko ve Cenk Tosun gibi oyuncular da var" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa