Atatürk'e hakaret eden şahıs gözaltına alındı...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden şahsın gözaltına alındığını bildirdi...

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
31 Ağustos 2024 07:45
GÜNCELLEME
31 Ağustos 2024 07:45
Atatürk'e hakaret eden şahıs gözaltına alındı...
DHA
Kaynak DHA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e sosyal medya aracılığıyla hakaret eden Burak Keleş isimli kişi yakalanarak gözaltına alındı" dedi.

Bakan Yerlikaya, "Gereği Yapıldı-29" başlığıyla paylaştığı mesajında, "Atatürk'e ve Aziz milletimize hakaret eden Burak Keleş, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret

Öte yandan bir gözaltı haberi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaretten dolayı geldi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yine sosyal medyadan duyurduğu haberde şu ifadeleri kullandı;

Bakan Tunç'tan Suriyelilerin bakanlıkta işe alındığı iddialarına yanıt

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medyada sahte diploma düzenlemekten hüküm giymiş iki Suriyelinin Adalet Bakanlığı'nda işe alındığı iddialarının asılsız olduğunu ve bu iddiaları yayanlar hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında yer alan, sahte diploma düzenlemekten hükümlü iki Suriyelinin Adalet Bakanlığı'nda işe alındığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır ve dezenformasyon amaçlıdır. İddia edilen şahıslardan Z.B'nin sabıka kaydı yoktur ve vatandaşlık kazandıktan sonra 2024 yılında Adana Adli Yargı Komisyonu'nun bilirkişi listesinde tercüman olarak yer almıştır. Ayrıca bu kişi Adalet Bakanlığı personeli değildir. Diğer şahıs B.H. hakkında mahkumiyet kararı bulunmasına rağmen, bu kişinin bilirkişilik başvurusu bile söz konusu olmamıştır. Halkı yanıltıcı bilgileri yayma suçundan bu asılsız paylaşımları yapanlar hakkında resen soruşturma başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa