İran'da bir gencin gözaltındaki ölümüyle ilgili yeni gelişme...

İran Lahican'da şüpheli gencin gözaltında ölümüyle ilgili olarak emniyet müdürü görevden alındı. İşte bölgede yaşananlara dair detaylar...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
31 Ağustos 2024 08:05
GÜNCELLEME
31 Ağustos 2024 08:05
İran'da bir gencin gözaltındaki ölümüyle ilgili yeni gelişme...
AA
Kaynak AA

İran'ın kuzeyindeki Lahican kentinde, bir gencin gözaltında hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturma kapsamında emniyet müdürünün görevden alındığı açıklandı.

İran Polis Teşkilatı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Gilan eyaletine bağlı Lahican'da polisin gözaltına aldığı Muhammed Mirmusevi adlı gencin ölümü üzerine üst düzey uzmanlar tarafından bir soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

Mirmusevi'nin ölüm nedeninin kesin olarak belirlenmesi için adli tıp raporunun beklendiği ifade edilen açıklamada, polisin performansı ve davranışları üzerinde yeterli denetimi sağlayamadığı tespit edilen Lahican emniyet müdürünün görevden alındığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca, Mirmusevi'nin ailesine taziyede bulunuldu ve soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğü vurgulandı.

24 Ağustos'ta, Muhammed Mirmusevi'nin bir olayla ilgili olarak gözaltına alındıktan sonra öldüğü duyurulmuştu. Sosyal medyada yayılan ve ölen kişiye ait olduğu iddia edilen görüntülerde işkence izlerinin olduğu dikkat çekmişti.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, olayın tüm boyutlarıyla araştırılması için İçişleri Bakanı İskender Mumini'ye talimat vermiş, Lahican Savcısı İbrahim Ensari ise soruşturma kapsamında 5 polisin tutuklandığını açıklamıştı.

Mahsa Emini'nin ölümüyle başlayan olaylar

22 yaşındaki Mahsa Amini, 13 Eylül 2022'de Tahran'da İran ahlak polisi tarafından "uygunsuz kıyafet" giydiği gerekçesiyle gözaltına alındı. İddiaya göre, Amini'nin başörtüsünü düzgün takmadığı öne sürülerek polis tarafından alıkonuldu. Gözaltına alındıktan sonra Amini, polis gözetiminde iken fenalaştı ve hastaneye kaldırıldı. Ancak 16 Eylül 2022'de, komaya girdiği ve beyin ölümünün gerçekleştiği açıklandı. Amini'nin ölüm haberi, ülkede ve dünyada büyük yankı uyandırdı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa