Terörle iltisaklı kişi ve kurumların mal varlığı donduruldu

Terör örgütleriyle bağlantısı belirlenen 58 kişi ve kuruluşun mal varlıklarının dondurulması kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
31 Ağustos 2024 09:11
GÜNCELLEME
31 Ağustos 2024 09:47
Terörle iltisaklı kişi ve kurumların mal varlığı donduruldu
CS
Canan Salman Editör

Terör örgütleri varlıklarını sürdürebilmek için özellikle maddi kaynağa ihtiyaç duyuyor.

Ancak sıkı takip nedeniyle terör örgütleri deyim yerindeyse kılıktan kılığa giriyor.

Öyle ki, finansman sağlayabilmek, yasa dışı gelirleri yani kara parayı aklayabilmek için maskeler altına gizleniyor.

Bu kapsamda kimi zaman dernek kimi zaman legal bir şirket görüntüsüne bürünüyor.

Kendisine yardım ve yataklık edenleri de vitrine koyup devleti yanıltmaya, fark edilmeden finans ağı kurmaya çalışıyor.

İşte,  terör örgütleriyle bağlantılı kişi ve kuruluşların mal varlıklarına yönelik yeni bir düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

PKK, MKP ve FETÖ ile ilişkili kişi kuruluşların mal varlıkları donduruldu

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile terör örgütleriyle bağlantılı 39 kişi, 5 kuruluş 19 tüzel kişinin mal varlıklarının dondurulması kararlaştırıldı.

Bunlar arasında; PKK/KCK terör örgütü ile bağlantılı 14 kişi ve 5 kuruluş, MKP Terör Örgütü ile ilişkilendirilen 5 kişi ve FETÖ/PDY terör örgütü ile bağlantılı 20 kişi bulunuyor.

Mal varlıkları dondurulanlar arasında PKK/KCK terör örgütü ile iltisaklı 1, FETÖ/PDY terör örgütü ile iltisaklı 18 tüzel kişi ve kuruluş da yer alıyor.

Kimlerin mal varlıkları donduruldu?

PKK/KCK terör örgütü iltisaklı Lezgin Örnek, Ayfer Beklen, Neslihan Zeray, Meier Fuchs Susanne, Schmid Pia Barbara, Cömert Ardıç ile MLKP iltisaklı Hasan Dağdelen'in Türkiye'de bulunan mal varlıkları dondurulma kararı duyuruldu.

Türkiye’deki mal varlıklarının doldurulması kararı alınanlar arasında DEAŞ terör örgütü bağlantılı 6 kişi ile 4 tüzel kişi de belirlendi. DEAŞ terör örgütü bağlantılı gerçek kişilerin isimleri Nevin Hamida, Suphi Hamida, Shaker Alhusayni, Mohamed Salah Mohamed Abdulwahid, Muhammed Al Vaki, Omar Alwaki olarak açıklandı. DEAŞ bağlantılı tüzel kişiler listesinde ise Disoft Teknoloji, Tasf. Hal. Sham Express Kargo Otomotiv, Tayba Almedine Dış Ticaret, Hayır Sancağı Sosyal ve Yardımlaşma Derneği isimli yapılar yer alıyor.

Terör örgütleriyle bağlantılı kişi ve kuruluşların mal varlıklarına yönelik yeni karar, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından imzalandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa