Atatürk'e hakaret eden Burak Keleş gözaltına alındı

Sosyal medya üzerinden Atatürk'e ve Türk milletine hakaret eden Burak Keleş, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yakalanarak gözaltı uygulandı.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
31 Ağustos 2024 09:12
GÜNCELLEME
31 Ağustos 2024 09:43
Atatürk'e hakaret eden Burak Keleş gözaltına alındı
MP
Mevlüt Peker Editör

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformu X'teki kurum yöneticisi onaylı hesabı @AliYerlikaya üzerinden yaptığı açıklamada, sosyal medya üzerinden Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'e ve Türk milletine hakaret eden ve isminin Burak Keleş olduğu belirlenen kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandığını ve gözaltına alındığını bildirdi.

Ali Yerlikaya, "GEREĞİ YAPILDI-29" başlığı altında şu bilgilendirmede bulundu:

Atatürk'e ve Türk milletine hakaret eden Burak Keleş gözaltında

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden geniş kitleleri rahatsız eden suç niteliğindeki paylaşımlarda ilgili kişi ya da kişilerle ilgili kolluk kuvvetlerinin faaliyetlerini "Gereği Yapıldı" başlığı altında kişisel sosyal medya hesabından görüntülü olarak paylaşarak gerilimleri düşürüyor.

Tutuklanması için X'te tağ oluşturulmuştu

Burak Keleş isimli şahsın tutuklanması için #BurakKeleşTutuklansın tag'i oluşturulmuş ve vatandaşlar, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile Türk milletine hakaret eden şahısla ilgili gereğinin yapılmasını talep etmişti.

Burak Keleş'in çok sayıda hakaret videosu bulunuyor

Gözaltı uygulandı, videosu yayınladı

Toplumsal huzuru bozan ve Türk halkının sabrına saldıran Burak Keleş isimli şahıs, sosyal medyada yükselen tepkiler sonrası emniyet güçlerinin de dikkatini çekti ve şahsa ulaşılarak gözaltı uygulandı. Burak Keleş isimli şahsın gözaltına alındıktan sonra Emniyet Müdürlüğüne getirilişi görüntülendi, görüntüler İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın X'teki hesabından yayımlandı.

Dilruba Kayserilioğlu ile kıyaslandı

Burak Keleş'in çok sayıda hakaret içerikli video yayınlamasına tepki gösterenlerden kimileri ise konuyu "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Cumhurbaşkanı'na ve Türk milletine" hakaret eden Dilruba Kayserilioğlu'na getirmiş, "Kayserilioğlu gözaltına alındı, bu adam neden serbest?" diye sorgulamıştı. Ne Burak Keleş'in henüz gözaltına alınması ne de Dilruba Kayserilioğlu'nun serbest bırakılması, ikisini de masum kılmadığı gibi "al birini vur ötekine" dedirten ikili kamuoyu vicdanında çoktan cezalandırıldı bile.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ziyaret etmek istediği Dilruba Kayserilioğlu ne demişti?

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa