İsrail gece boyu Gazze'ye saldırı düzenledi: En az 29 ölü

330. gününde işgalci terör örgütü İsrail'in gece boyu Gazze'ye gerçekleştirdiği terör saldırılarında en az 29 Filistinli şehit oldu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
31 Ağustos 2024 10:20
GÜNCELLEME
31 Ağustos 2024 10:35
İsrail gece boyu Gazze'ye saldırı düzenledi: En az 29 ölü
AA
Kaynak AA

Terör örgütü İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde gece boyunca düzenlediği saldırılarda çok sayıda kişiyi öldürdü ve yaraladı. Gazze'ye yönelik saldırılar, İsrail'in 330. gününe giren askeri operasyonları kapsamında devam ediyor. Siyonist şebeke İsrail'in uyguladığı abluka ve saldırılar nedeniyle bölgede büyük bir insani kriz yaşanıyor.

Sabra Mahallesi'nde ölenler ve yaralılar var

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, işgalci İsrail ordusu Gazze kentinin güneyindeki Sabra Mahallesi'nde bir evi bombaladı. Saldırı sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, yaralılar ise Filistin Kızılayı ekipleri tarafından El-Ehli Baptist Hastanesi'ne taşındı.

Zeytun Mahallesi'nde aile evi hedef alındı

Gazze'nin güneydoğusundaki Zeytun Mahallesi'nde Haccac ailesine ait bir ev, toprak hırsızı İsrail bombardımanının hedefi oldu. Bu saldırıda da 3 Filistinli yaşamını yitirdi. Benzer şekilde, Han Yunus ve Cibaliya Mülteci Kampı'nda Nassar ailesine ait bir evin bombalanması sonucu 1 kişi öldü, birçok kişi yaralandı.

Nusayrat Mülteci Kampı'nda büyük kayıplar var

Bebek katili İsrail, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda bulunan Alyan Ebu Yusuf apartmanını hedef aldı. Bu saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti. Aynı bölgede Hamed ailesine ait bir binanın üst katına düzenlenen saldırıda ise 4 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı. Yaralılar el-Avde Hastanesi'ne kaldırıldı.

El-hasayine ve cura el-lut bölgelerindeki saldırılar

Nuseyrat Mülteci Kampı'nın batısındaki El-Hasayine bölgesinde Zekkut ailesine ait bir evin hedef alınması sonucu en az 4 Filistinli öldü. Han Yunus'un Cura el-Lut bölgesinde el-Cubbur ailesine ait bir eve yapılan saldırıda ise Ebu Bekir ailesinden 5 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı.

Yoğun bombardıman gece boyu sürdü

Soykırımcı İsrail ordusu, gece boyunca Gazze'nin çeşitli bölgelerine saldırılarını sürdürdü. Zeytun Mahallesi'nde onlarca apartman patlayıcılarla yerle bir edildi. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda en az 40.602 Filistinli yaşamını yitirdi. Ölenlerin 16.589'u çocuk, 10.980'i ise kadın. Ayrıca 93.855 kişi yaralandı. Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu tahmin ediliyor, halkın sığındığı hastane ve okulların da hedef alınması sonucu sivil altyapı ciddi zarar görüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa