AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten "Dilruba" tepkisi

Bir sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanıp tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu’nun CHP protokolünde konuk edilmesine Ak Parti tepki gösterdi.

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
31 Ağustos 2024 11:28
GÜNCELLEME
31 Ağustos 2024 14:15
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten ''Dilruba'' tepkisi
BY
Barış Yılmaz Editör

Dilruba Kayserilioğlu, bir sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklandı.

CHP Genel Başkanı özgür özel, Kayserilioğlu’nu cezaevinde ziyaret ederek, söylediği sözlerin düşünce özgürlüğü ve eleştiri sınırlarında olduğunu söyledi.

Ardından Dilruba Kayserilioğlu, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Kayserilioğlu, CHP 93'üncü İzmir Enternasyonal Fuarı açılışında protokolünde ağırlandı ve CHP Genel Başkanı Özgür özel ile yan yana oturtuldu.

O görüntülere Ak Parti’den sert tepki geldi.

Ak Parti Genel yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, siyasi partiler ve siyasetçilerin milletie hizmet noktasında rekabet siyaseti ile yarışması gerektiğini belirterek “husumet siyasetinin destekçisi olmamalıdır” uyarısında bulundu.

Çelik, vatandaşlara hakaret eden kişilerin protokolde ağırlanmasının sorumlu bir siyaset anlayışı ve demokratik bir tutum olmadığının altını çizdi.

Her türlü nefret söylemi ve nefret siyasetiyle en kararlı şekilde mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Çelik, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve farklı siyasi partilere gönül vermiş vatandaşlara hakaret edilmesinin, fikir özgürlüğü olmadığına işaret etti.

Ömer Çelik, bunların kınanması ve reddedilmesi gereken nefret söylemleri olduğuna dikkati çekti.

Bu nefret söylemleriyle demokratik siyaset ve hukuk zemininde mücadeleyi sürdürecekleri mesajı veren Çelik, Cumhurbaşkanı ve vatandaşlara hakaret eden bir kişinin CHP Genel Başkanı tarafından protokolde ağırlanması, alkışlanması ve üstüne taltif edilmesnini asla kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Çelik, nefret söylemlerine kıymet verilmesini tam bir şuursuzluk olarak niteledi.

Ömer Çelik, bir siyasi partinin yöneticilerinin nefret ve hakaret söylemlerinin hamisi olamayacağını sözlerine ekledi.

“Ne sorumlu siyaset ne de demokratik bir tutum”

“Tam bir şuursuzluk”

Her türlü nefret söylemiyle ve nefret siyasetiyle mücadelemiz en kararlı şekilde sürecektir. Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve farklı siyasi partilere gönül vermiş vatandaşlarımıza hakaret edilmesi, fikir özgürlüğü değildir. Bunlar kınanması ve reddedilmesi gereken nefret söylemleridir. Hakaret ve tahrik içeren provokatif açıklamalar, ancak ilkel bir nefretin ve demokrasi düşmanı nefret siyasetinin ürünüdür. Bu nefret söylemleriyle demokratik siyaset ve hukuk zemininde kesin bir şekilde mücadeleyi sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Cumhurbaşkanlığı makamına ve vatandaşlarımıza yönelik hakaretler eden bir kişinin, CHP Genel Başkanı tarafından protokolde ağırlanması, alkışlanması ve üstüne taltif edilmesi asla kabul edilemez. Bir siyasi partinin yöneticileri nefret ve hakaret söylemlerinin hamisi olamaz. Nefret söylemlerine kıymet verilmesi tam bir şuursuzluktur.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa