Pervin Buldan, PKK ve ABD’nin hayali suya düşüyor

Türk hükümetinin girişimleri ve TSK operasyonları ABD ile PKK’nın “terör devleti” hayalini iyice suya düşürdü. Akıllara Pervin Buldan’ın sözleri geldi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
31 Ağustos 2024 11:39
GÜNCELLEME
31 Ağustos 2024 11:47
Pervin Buldan, PKK ve ABD’nin hayali suya düşüyor
MP
Mevlüt Peker Editör

PKK’nın Suriye’de statü elde ederek Türkiye sınırlarına bir terör devleti kurulması fikrinin ağababası ABD, TSK ve MİT’in Irak ve Suriye’nin kuzeyine yönelik operasyonları ile Türk hükümetinin Irak’la ilişkilerini ilerletmesi ve Suriye ile karşılıklı sıcak mesajlar vermesini kabullenemiyor. Planı suya düşen yalnızca ABD değil. Terör örgütü PKK ve siyasi uzantılarında da büyük hayal kırıklığı var.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Türkiye-Suriye ilişkilerine ilişkin Türk ordusunun ülkesinden çekilmesinin önkoşul olmadığını belirtmiş, ülkesinde terörü istemediğini belirtmişti. Ankara’dan da “Türk ordusunun Suriye’deki varlığının ülkenin toprak bütünlüğüne zarar vermek değil, bilakis toprak bütünlüğünü korumak, terör devleti oluşumuna izin vermemek” olduğu yönünde açıklama gelmişti.

Gerek Türkiye ve Suriye’den üst düzey ve karşılıklı yapılan açıklamalar gerekse Irak’ın PKK’ya yönelik siyasi ve askeri tutumu, bölücü terör örgütü PKK’da ve Türkiye hudutlarına terör devleti kurmak isteyen ABD’de tedirginliğe neden oldu. Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik operasyonlarını yoğunlaştıran Türkiye, bölücü terör örgütüne nefes aldırmazken, Irak da PKK ile iltisaklı siyasi partileri tek hamlede kapatarak terör örgütüne karşı tavrını netleştirdi.

PKK’nın Suriye’de statü elde ederek devletleşmesi kurgusunu yapan ABD’de planın tutmamasının verdiği hayal kırıklığı yaşanırken, Amerika’dan birlerce tır ve uçak dolusu silah yardımı alan terör örgütünde de panik yaşanıyor.

Pervin Buldan PKK’nın statü elde ettiğini ileri sürmüştü

Gelinen nokta akıllara PKK’nın siyasi uzantılarından eski BDP’nin (Barış ve Demokrasi Partisi) Grup Başkanvekili ve 23. ve 24. dönem Iğdır; 25, 26 ve 27. dönem İstanbul milletvekili Pervin Buldan’ın 7 Ağustos 2013 tarihinde Hakkari’de yaptığı konuşmayı getirdi.

İmralı'da yapılan görüşme sonrası bebek katili Abdullah Öcalan'ın, “Hakkari halkına selamlarımı iletin” emri üzerine BDP, Hakkari'de 3 gün sürecek program hazırlamış, programların ilki Çukurca'da, ikincisi Şemdinli’de yapılmıştı. 7 Ağustos 2013 tarihinde ise Hakkari'de, belediye binası önünde toplananlara hitap eden Pervin Buldan, AK Parti hükümetinin, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin, Türkiye'deki Kürtlere hangi gözle bakıyorsa, Türkiye'deki Kürtlere nasıl davranıyorsa “Rojava”daki Kürtlere de aynı gözle baktığını ileri sürerek, şöyle demişti:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa