Kayıp Narin'in amcası Salim Güran gözaltına alındı.

21 Ağustos'tan beri kayıp olan Narin Güran'a (8) ilişkin soruşturmada amcası ve kırsal Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı olan S.G., gözaltına alındı.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
31 Ağustos 2024 13:25
GÜNCELLEME
31 Ağustos 2024 13:51
Kayıp Narin'in amcası Salim Güran gözaltına alındı.
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'tan bu yana kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran'ın bulunması için yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Küçük kızın amcası ve aynı zamanda Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı olan S.G. gözaltına alındı.

Olay, 21 Ağustos günü Bağlar ilçesinin kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde meydana geldi. O gün öğleden sonra Kur'an kursuna gitmek üzere evden çıkan Narin Güran, kurs bitiminde eve dönmeyince ailesi büyük bir endişe yaşadı ve kendi imkanlarıyla köyde arama çalışması başlattı.

 Ancak yapılan tüm aramalara rağmen küçük kızın izine rastlanamadı. Bunun üzerine Narin'in babası Arif Güran, aynı gün saat 20.00 civarında jandarmaya giderek kızının kayıp olduğu ihbarında bulundu.

İhbarın ardından Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı başta olmak üzere, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timi'nin yanı sıra sağlık ekipleri, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ve ilçe belediyelerden gelen arama kurtarma ekipleri de bölgeye sevk edildi.

Narin'in kaybolduğu saatlerde köyden geçtiği belirlenen yaklaşık 150 araç sorgulandı ve köydeki evlerde detaylı aramalar yapıldı. 

Bugüne kadar 12 bin 565 araç incelenirken, 130 kişinin ifadesine başvuruldu. 32 bin 952 kişi kontrol edildi ve 11 bin dönümden fazla alanda aramalar gerçekleştirildi. Ayrıca, 7 iz takip köpeği de arama çalışmalarına katıldı.

Narin Güran'ın kaybolmadan önceki son görüntüleri de kamuoyuyla paylaşıldı. 21 Ağustos'ta saat 15.15 civarında çekilen görüntülerde, Narin'in dört arkadaşıyla birlikte yürüdüğü ve sonrasında arkadaşlarından ayrılarak tepe yolunu kullanarak evine doğru ilerlediği görülüyor.

Arama çalışmaları sırasında 22 Ağustos'ta evlerine 3 kilometre mesafede, 28 Ağustos'ta ise 2 kilometre mesafede iki farklı çocuk terliği bulundu. Ancak aile tarafından yapılan incelemede, bu terliklerin Narin'e ait olmadığı belirlendi. Soruşturma kapsamında, Narin'in ağabeyi E.G. (18) de kolundaki ısırık izleri nedeniyle şüpheli olarak gözaltına alındı. Ancak İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemelerde bu ısırık izlerinin Narin'e ait olup olmadığı net olarak tespit edilemediği için E.G. serbest bırakıldı.

Devletin seferber olduğu Narin'in bulunması için toplu olarak dualar edildi.

Bu arada, Narin ile ilgili haberlere yayın yasağı getirildi.

Soruşturma sürerken, bu kez küçük kızın amcası ve aynı zamanda kırsal Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı olan S.G. gözaltına alındı.  Arama ve soruşturma çalışmaları ise devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa