Destici: "Emperyalistler, Suriye'den çıkmadan Türkiye de çıkmayacak"

BBP lideri Mustafa Destici, “İran'ından ABD'si ve Rusya'sına kadar bütün emperyalist devletler, Suriye'den çıkmadan elbette Türkiye de çıkmayacaktır" dedi.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
31 Ağustos 2024 13:49
GÜNCELLEME
31 Ağustos 2024 14:25
Destici: ''Emperyalistler, Suriye'den çıkmadan Türkiye de çıkmayacak''
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Trabzon'da basın toplantısı düzenledi.

Destici, ilk olarak Irak’ta bir Türk SİHA’sının düşürülmesini değerlendirdi.

Irak hükümetinin bu haberi sevinçle açıklayan general hakkında soruşturma başlatıldığına işaret eden Destici, Irak’ta merkezi hükümetin yanı sıra kuzeyde bir bölgesel yönetim olduğuna dikkati çekti.

Destici, bölgesel yönetimde de 2 büyük grup olduğunu dile getirdi.

Bunlardan bir tanesinin Barzanilerin başında bulunduğu KDP, diğerinin de Talabanilerin başında bulunduğu IKYB olduğunu hatırlatan Destici, IKYB'nin Türkiye'ye karşı terör örgütü PKK ile açıktan bir ittifakı olduğu tespitinde bulundu.

Destici, IKYB ve terör örgütünün Türkiye'nin Irak merkezi hükümeti ile yaptığı ikili mutabakattan büyük bir rahatsızlık duyduğunun altını çizdi.

Dolayısıyla bunun bir provokasyon olduğu yönündeki düşüncesini paylaşan Destici, bu yakınlaşmadan ABD ve İran’ın da rahatsızlık duyduğunu dile getirdi.

“Irak ve Türkiye provokasyonlara gelmemeli”

Destici, Türkiye ve Irak’ın bu provokasyonlara gelmemesi gerektiğini bildirdi.

İki ülkenin aralarındaki mutabakata sadık kalarak, birlikteliklerine devam etmesi gerektiğini belirten Destici, “Çünkü Irak topraklarında maalesef terör örgütleri ve teröristler, cirit atmaya devam etmektedir. Onlar oradan temizlenmeden Irak'ın toprak bütünlüğünü koruması da iç huzurunu koruması da mümkün değildir. Irak bu haldeyken, Türkiye'nin de terörü bitirmesi mümkün değildir" dedi.

Suriye değerlendirmesi

Destici, görüşmelere başlanması için Tük askerinin çekilmesini isteyen Suriye rejiminin lideri Beşşar Esad’a da mesaj verdi.

Suriye'de yaşanan iç savaşın sürdüğü müddetçe Türkiye'nin oradan çıkmayacağını vurgulayan Destici şunları söyledi:

"Sığınmacı ve düzensiz göçmenler peyderpey dönmeli"

BBP Lideri Mustafa Destici, sığınmacılar ve düzensiz göçü de değerlendirdi.

Bu konuda resmi rakamlara itibar edilmesi gerektiğini kaydeden Destici, 4 milyonun üzerinde Suriyeli, Afgan ya da başka milletlere mensup sığınmacı ve düzensiz göçmen bulunduğunu aktardı.

Destici, bunların peyderpey geldikleri ülkelere geri gitmeleri gerektiğini vurguladı.

Türkiye çobana, tarım işçisine yada başka alanlarda elemana ihtiyacı varsa tıpkı Almanya'nın 1950'lerde yaptığı gibi planlı bir göç organize edilebileceğini anlatan Destici, devletin de bunun farkında olduğunu söyledi.

“100 bin kaçak Ermeni de geri gönderilsin”

Mustafa Destici, düzensiz göçmen sayısını olduğundan birkaç kat fazla göstererek iç huzursuzluğu tetikleyenler olduğu uyarısında bulundu.

“Sadece İstanbul'da 100 bine yakın kaçak Ermeni çalışıyor. Bunlarla ilgili tek kelime ettiğini duydunuz mu? Duymazsınız” diyen Destici, bunu yıllardır dile getirdiğini ifade etti.

Destici, bunların da gönderilmesi gerektiğini belirtti.

“Ekonomik sıkıntı çekenlere öncelikle destek verilmeli”

Destici, emekli, asgari ücretli ve küçük esnafın büyük ekonomik sıkıntı yaşadığını belirterek, vtandaşların büyük kısmının ekonomik zorluktan mağdur olduğunu kaydetti.

Önceliğin bunlara verilmesi gerektiğini belirten Destici, kaynakların bu gruplara aktarılmasını istediklerini ancak bütçede kaynak yok yanıtıyla karşılaştıklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa