TSK, PKK’yı inletiyor; ABD, DEAŞ kartını yeniden kullanıyor!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'ya Irak'ı dar etmesi sonrası ABD yeniden DEAŞ kartına sarıldı. CENTCOM, kendi kurduğu DAEŞ'a sözde operasyon başlattı.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
31 Ağustos 2024 14:22
GÜNCELLEME
31 Ağustos 2024 14:32
TSK, PKK’yı inletiyor; ABD, DEAŞ kartını yeniden kullanıyor!
MP
Mevlüt Peker Editör

Kurduğu DEAŞ terör örgütünü bahane ederek PKK’yı silahlandıran ve Türkiye hudutlarına terör devleti kurmak suretiyle Ortadoğu’yu dizayn etmek isteyen ABD, Türk Hükümeti’nin Irak’taki başarılı girişimleri ve Suriye ile karşılıklı sıcak mesajları sonrası yine DEAŞ kartına sarıldı.

CENTCOM (ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı), Irak güvenlik güçleriyle birlikte 29 Ağustos Perşembe sabahı Irak'ın batısında ortak operasyon düzenlediklerini duyurarak, DEAŞ terör örgütü 15 teröristi etkisiz hale getirdiklerini ileri sürdü.

DEAŞ terör örgütü unsurlarının üzerinden çok sayıda silah, el bombası ve “intihar” kemerleriyle donatılmış patlayıcı ele geçirdiklerini iddia eden ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, operasyonda 7 ABD askerinin de yaralandığını duyurdu.

DEAŞ’ın ABD, ABD’nin müttefikleri ve bölge için tehdit unsuru olmaya devam ettiğini savunan CENTCOM, “DEAŞ terör örgütü tamamen yok oluncaya kadar teröristlerle mücadelemiz, agresif bir biçimde devam edecek.” diyerek DEAŞ kartını kullanmayı sürdüreceklerinin mesajını verdi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığının bu açıklaması aynı zamanda bölücü terör örgütü PKK’ya silah yardımını sürdürecekleri anlamını da taşıyor. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Türk hükümetinin girişimleriyle Irak’ta ne zaman sonuç almaya başlasa DEAŞ kartını kullanarak devreye girdiği artık tüm dünya tarafından biliniyor.

ABD’li yetkililer ve emeklileri zaman zaman bölücü terör örgütü PKK’nın da, DEAŞ terör örgütünün de kurucularının kendileri olduğunu, asıl hedefte Türkiye’nin bulunduğunu ağızlarından kaçırıyorlar ancak tüm bunlar daha sonra “Türkiye ABD’nin önemli müttefikidir” denilerek yalanlanıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa