CIA niçin Kapadokya fotoğrafı paylaştı?

CIA, sözde "30 Ağustos Zafer Bayramı" kutlaması için sosyal medya hesabından "Kapadokya" fotoğrafı paylaştı. Ancak bu fotoğrafın çok önemli bir anlamı var!

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
31 Ağustos 2024 16:41
GÜNCELLEME
31 Ağustos 2024 17:58
CIA niçin Kapadokya fotoğrafı paylaştı?
MP
Mevlüt Peker Editör

Büyük Zafer’in 102. yıl dönümü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, Türkiye genelinde ve Türk temsilciliklerinde coşkuyla kutlanırken, CIA'in sosyal medya hesaplarından mide bulandıran bir paylaşım geldi. CIA, sözde “30 Ağustos Zafer Bayramı” tebriği için “Kapadokya” fotoğrafı paylaştı ancak bu fotoğrafın artık Türkiye Cumhuriyeti Devleti için farklı da bir anlamı var.

Kahverengi üniformalar...

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü kutlanırken, CIA (ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı) sosyal medya platformu Instagram’daki hesabından Kapadokya fotoğrafı paylaştı. Amerika’nın dış istihbarat birimi olarak görev yapan CIA’in paylaşımda, neden Nevşehir Kapadokya'nın seçildiği kuşkulara yol açarken, akıllara ABD'nin desteklediği FETÖ’nün “Kapadokya” ile ilgili kodlaması geldi.

CIA’in paylaşımında görünürde masumane bilgiler yer alıyor ve Türkiye’den bir kare paylaşması “30 Ağustos Zafer Bayramı”na dayandırılıyor. Ancak söz konusu Amerika Birleşik Devletleri ise mevzuya masumane gözle bakmamak gerekiyor. CIA, Türkiye'nin Kapadokya bölgesindeki "Peri Bacaları"nı anlatırken Kapadokya’nın “çadır kayaları” ya da “toprak piramitleri” olarak da adlandırıldığını, 130 ft’e kadar (40 m) kadar yüksekliklere ulaşabildiği ve meydana gelişinin asırlar aldığı bilgisi veriliyor.

Mustafa Açıkgöz’den cevap!

CIA’in bu paylaşımı sonrası açıklama yapan 25-26-27. Dönem AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, "Ey CIA” diyerek seslendi ve dünyada bir benzeri olmayan, eşsiz güzelliklerin diyarı Kapadokya’da ay-yıldızlı şanlı Türk bayrağından başka bir bayrağın dalgalanmadını ve dalgalanamayacağını hatırlattı.

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki şifrelerinden biri Kapadokya idi

FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü) elebaşı Fetullah Gülen’in 19 Mart 2016 tarihinde yaptığı konuşmada dile getirdiği “Kapadokya” şifresi ile TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) içindeki mensuplarına “darbe mesajı” ilettiği saptanmıştı. Kapadokya ifadesinin terör örgütü jargonunda “renginden (kahverengi, yeşil) ve köklü oluşundan (asırlar) ötürü” askerler için kullanıldığı belirlenirken, Akıncı Üssü’nde yakalanan örgütün mahrem imamı Kemal Batmaz’ın da ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) tarafından “Kapadokya” adıyla kodlandığı tespit edilmişti.

Kapadokya “TSK” demek, Mavi ise “Emniyet”

TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) mahrem imamı olan gizli tanık Jupiter, "Örgütün jargonuna göre, Fethullah Gülen vaazında Kapadokya kelimesini kullanırsa TSK’yı işaret eder. TSK’ya ‘yeşil’, polise ‘mavi’ deniliyor.” demişti.

Örgüt, her bir peribacayı birer askere benzetiyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa