İsrail ordusu Harem-i İbrahim Camisi'ni kapattı

El Halil şehrine baskın düzenleyen terör örgütü İsrail ordusu, Harem-i İbrahim Camisi'ni bir süreliğine kapattı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
31 Ağustos 2024 18:13
GÜNCELLEME
03 Eylül 2024 10:30
İsrail ordusu Harem-i İbrahim Camisi'ni kapattı
AA
Kaynak AA

İsrail ordusu El Halil'e baskın düzenledi

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan El Halil kentine yönelik bir baskın gerçekleştirerek, Harem-i İbrahim Camisi'ni kısa bir süreliğine Müslümanlara kapattı. Görgü tanıkları, ordunun El Halil'deki Vadi el-Hariyya ve Ebu Rumman mahallelerine baskın yaparak çok sayıda Filistinliye ait evde arama yaptığını aktardı.

Mahalleler kuşatma altında

İsrail askerleri, baskın sırasında mahalleleri kuşatarak, binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirdi. Bu durum, bölgede gerginliğin artmasına neden oldu. Harem-i İbrahim Camisi Vakfı Müdürü Mutez Ebu Suneyne, sabah namazı sırasında caminin kapatıldığını ve ibadet edenlerin içeriye alınmadığını belirtti.

Sabah namazında cami kapatıldı

Mutez Ebu Suneyne, İsrail ordusunun sabah saat 4'te herhangi bir uyarı yapmadan Harem-i İbrahim Camisi'ni kapattığını ifade etti. Suneyne, ibadet edenlerin camiye girmesinin engellendiğini söyledi. İsrail ordusu ise caminin yeniden açılmasına karar verildiğini belirtti.

İsrail ordusu 12 yaş üstü erkekleri kaçırdı

İşgalci İsrail askerlerinin, Batı Şeria’da bulunan Cenin yakınlarındaki bir köyde 12 yaş üzeri olan tüm erkek çocukları gözleri bağlı bir şekilde kaçırdığı görüldü.

Batı Şeria'da artan saldırılar

İsrail ordusu, Batı Şeria'da 28 Ağustos'ta geniş çaplı bir operasyon başlattı. Bu operasyonlarda en az 17 Filistinlinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı ve bazı yaralıların durumunun kritik olduğu bildirildi.

Gazze saldırıları ve gözaltılar

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar gerçekleştirirken, aynı dönemde Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik baskı ve gözaltılar arttı. Gözaltına alınan Filistinlilerin sayısının 10.300'ü aştığı, saldırılar sonucunda ise 646 Filistinlinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa