Zelenskiy'nin ağzı kulaklarında! Hollanda'dan zırhlı araç desteği

2021 yılından bu yana Rusya ile savaş halinde olan Ukrayna'ya Hollanda'dan viking zırhlı araç desteği yapıldığı duyuruldu.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
31 Ağustos 2024 18:36
GÜNCELLEME
31 Ağustos 2024 19:02
Zelenskiy'nin ağzı kulaklarında! Hollanda'dan zırhlı araç desteği
Kübra Şenal Editör

Hollanda Savunma Bakanı Ruben Brekelmans, Hollanda'nın Ukrayna'ya 28 adet Viking paletli zırhlı muharebe aracı gönderdiğini açıkladı. Brekelmans, X platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, bu araçların kullanımı için Ukraynalı askerlerin Hollanda Deniz Piyadeleri tarafından eğitildiğini belirtti.

"Rusya'yı uzak tutmaya devam ediyoruz"

Savunma Bakanı Brekelmans, Ukrayna'ya verilen desteğin, Rus saldırganlığına karşı önemli olduğunu vurgulayarak, "Ukrayna'ya desteğimiz, Rusya'yı uzak tutmaya devam ediyor" ifadesini kullandı. Bu yardımın, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı mücadelesinde kritik bir rol oynadığını ifade etti.

F-16 Kullanımı için önemli açıklamalar

Brekelmans, Hollanda kamu yayıncısı NOS'a verdiği bir röportajda, Ukrayna'nın Hollanda'dan aldığı F-16 savaş uçaklarını Rusya topraklarında da kullanabileceğini söyledi. Savaş hukukunun, Ukrayna'ya askeri hedeflere saldırma hakkı tanıdığını belirten Brekelmans, "Eğer Rusya'dan bir füze fırlatılırsa, Ukrayna'nın bunu F-16 ile Rusya üzerinde önlemesi mümkündür" dedi.

Ayrıca, Rus savaş uçaklarının kalkış yaptığı ve füzelerin fırlatıldığı havalimanlarının da savaş hukukuna göre meşru hedefler olduğunu savundu. Ancak Brekelmans, Ukrayna'nın saldırılarının sivil hedeflere yönelmemesi gerektiğini ve Hollanda'nın bu konuda kesin bir tutum sergilediğini belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa