Özbekistan'da bağımsızlığın 33'üncü yıl coşkusu

Özbekistan, bağımsızlığının 33. yılını ülke genelinde Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in katılımlarıyla düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutluyor.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
31 Ağustos 2024 20:54
GÜNCELLEME
31 Ağustos 2024 20:54
Özbekistan'da bağımsızlığın 33'üncü yıl coşkusu
Kübra Şenal Editör

Taşkent'teki Yeni Özbekistan Parkı'nda düzenlenen resmi programa başta Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev olmak üzere, hükümet üyeleri, yabancı misyon şefleri ve çok sayıda davetli katıldı. Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, burada yaptığı konuşmada vatandaşların Bağımsızlık Bayramı'nı kutlayarak, bağımsızlık sayesinde milli devletin yeniden tesis edildiğini vurguladı.

"Özbekistan yeni bir tarihi döneme girdi"

Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, konuşmasında Özbekistan'ın bağımsızlıkla birlikte dünya toplumunda yerini aldığını ifade ederek, bu başarının gurur kaynağı olduğunu belirtti.

"Özbekistan yeni bir tarihi döneme girdi. Bizzat bağımsızlık dolayısıyla dünya toplumunda kendi yerimizi edindik. Bununla ne kadar gurur duysak az." diyen Mirziyoyev, bağımsızlık için mücadele eden vatansever atalarını minnetle andı.

Ekonomik başarısına vurgu

Mirziyoyev, son yıllarda Yeni Özbekistan'ın inşası yönünde atılan büyük adımlara değinerek, ülkenin dünya ile daha fazla entegre olduğunu ve uluslararası alanda dost ve ortaklarının sayısının arttığını belirtti.

Dünya Bankası'nın, Özbekistan'ın Gayrisafi Yurt İçi Hasılasının (GSYH) 2023'te yüzde 5,3 büyüyeceğini öngördüğünü hatırlatan Mirziyoyev, bu yıl GSYH’nin ilk kez 100 milyar doları aştığını ifade etti.

Ayrıca, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda Özbek sporcuların 8 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazandığını dile getiren Mirziyoyev, bu başarının Bağımsızlık Bayramı'na büyük bir hediye olduğunu vurguladı.

Özbekistan'ın gelecek hedefleri

Mirziyoyev, mevcut dönemin zorluklarına rağmen, ülkedeki demokratik reformların sürdürüleceğini ve tüm gücün milletin refahı, barış ve istikrar için seferber edileceğini belirtti. Silahlı Kuvvetler'in modern silah ve teçhizatla donatılmasına ve muharebe potansiyelinin artırılmasına önem verdiklerini de sözlerine ekledi.

Kutlamalar, halk oyunları, çeşitli gösteriler ve havai fişek gösterisiyle sona erdi. Ayrıca, Mirziyoyev'in imzaladığı kararname ile ülkenin kalkınmasına katkı sağlayan kişiler devlet ödülleri ve nişanlarla onurlandırıldı.

Bağımsızlık Bayramı nedeniyle ülkede 4 günlük resmi tatil ilan edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa