Erdoğan'dan balıkçılara 'sürdürülebilirlik' mesajı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenikapı'da düzenlenen 2024-2025 Su Ürünleri Av Sezonu Açılışı'na katıldı. Erdoğan, 'sürdürülebilir balıkçılık' mesajı verdi

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
31 Ağustos 2024 21:21
GÜNCELLEME
31 Ağustos 2024 21:21
Erdoğan'dan balıkçılara 'sürdürülebilirlik' mesajı!
Kübra Şenal Editör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile beraber 2024-2025 Su Ürünleri Av Sezonu Açılışı'na Yenikapı'da düzenlenen bir törenle katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, balıkçılık sektörünün son yıllarda elde ettiği başarılara dikkat çekti. 2023-2024 sezonunda yıllık su ürünleri üretiminin ilk defa 1 milyon tonu aşarak yeni bir rekor kırdığını belirten Erdoğan, bu miktarın 454 bin tonunun avcılıkla elde edildiğini söyledi. "Balıkçılarımızın yoğun emeği, gayretli çabaları ve sağladığımız destekler sayesinde su ürünleri her zaman rekorların sektörü oldu," dedi.

"1.7 milyar dolarlık ihracat geliri"

Erdoğan, Türkiye'nin su ürünleri ihracatında da her yıl yeni rekorlar kırdığını vurguladı. Geçtiğimiz yıl, yüzde 40'ı Avrupa Birliği ülkelerine olmak üzere yaklaşık 100 ülkeye su ürünleri ihraç edildiğini ve bu ihracattan 1.7 milyar dolar kazanç sağlandığını ifade eden Erdoğan, bu başarılarda emeği olan tüm balıkçılara teşekkür etti.

"İhmalkarlığın dedelini hepimiz ödüyoruz"

Erdoğan, konuşmasında denizlerin korunmasının önemine de değindi. Geçtiğimiz hafta İzmir Körfezi'nde yaşanan çevre sorunlarına ve üç yıl önce Haliç'te meydana gelen müsilaj krizine atıfta bulunan Erdoğan, ihmalkarlık ve umursamazlığın bedelini sadece denizlerin ve balıkçıların değil, tüm milletin ödediğini belirtti. Bu nedenle, balıkçılardan daha fazla hassasiyet beklediğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sürdürülebilir balıkçılığın sağlanabilmesi için denizlerin korunmasının gerekliliğini vurgulayarak, deniz ekosisteminin önemine dikkat çekti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa