Prof. Dr. Naci Görür'den Bingöl ve Erzincan için kritik uyarı

Naci Görür, Bingöl ve Erzincan için kritik uyarıda bulunarak dikkat çeken açıklamalara yer verdi. Görür, beklenen depremin büyüklüğünü açıkladı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
31 Ağustos 2024 21:37
GÜNCELLEME
31 Ağustos 2024 23:04
Prof. Dr. Naci Görür'den Bingöl ve Erzincan için kritik uyarı
Kübra Şenal Editör

Deprem gündemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Görür, bu bölgedeki deprem tehlikesinin çok yakın olduğunu belirtti.

"Deprem üretim periyodu durdu, tehlike yaklaşıyor"

Prof. Dr. Naci Görür, özellikle Erzincan ile Bingöl'ün Karlıova ilçesi arasında kalan bölgeye dikkat çekti. Bu hattın Kuzey Anadolu Fayı'nın en doğu ucunda yer aldığını ve "Yedisu fayı" olarak adlandırıldığını belirten Görür, "Deprem üretim periyodu durdu. Bu da depremin eli kulağında olduğu anlamına geliyor. Eğer bu bölgede bir deprem olursa, en az 7.4 büyüklüğünde ve çok yıkıcı olur" ifadelerini kullandı.

Tunceli ve Bingöl için deprem uyarısı!

Görür, Tunceli ve Bingöl-Göynük arasında da 7 büyüklüğünde bir depremin olma olasılığının yüksek olduğunu vurguladı. Son büyük depremin bu bölgede 1866 civarında olduğunu hatırlatan Görür, "Bingöl-Göynük fayı, güneybatıya doğru devam ederse Palu, Elazığ, Malatya ve hatta Hatay'a kadar uzanabilir" dedi.

Yetkililere uyarı: Ciddiye alınmalı

Prof. Dr. Görür, bu tehlikeli durumu valiler ve kaymakamlarla paylaştığını, Tunceli'deki yetkililerin konuyu ciddiye aldığını belirtti. Bölgede yapılan çalışmalara dikkat çeken Görür, “Orada bina ve nüfus yoğunluğu fazla olmasa da insanlarımızın hayatı tehlikede. Yetkililer bu durumu ciddiye almalı ve gerekli önlemleri almalı” dedi.

Bu açıklamalar, özellikle Bingöl, Erzincan ve çevresindeki bölgelerde yaşayan halk için önemli bir uyarı niteliği taşıyor. Deprem uzmanları, bu bölgelerdeki olası büyük depremlere karşı hazırlıklı olunması gerektiğinin altını çiziyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa