Husiler İsrail'e giden Liberya bayraklı gemiyi İHA ile vurdu

Yemen'deki Husiler, İsrail'e doğru giden Liberya bayraklı Groton isimli gemiyi İHA ile vurduklarını duyurdu.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
31 Ağustos 2024 22:37
GÜNCELLEME
31 Ağustos 2024 22:52
Husiler İsrail'e giden Liberya bayraklı gemiyi İHA ile vurdu
Kübra Şenal Editör

Husi Askeri Sözüsü, Kızıldeniz'de İsrail yönüne doğru giden Afrika ülkesi Liberya bayrağı taşıyan bir gemiyi vurduklarını açıkladı.

Açıklama detayları paylaşıldı.

"Filistin halkına ve mücahitlerine yapılan zulmün zaferi"

Yemen Silahlı Kuvvetleri, Aden Körfezi'nde "GROTON" isimli bir gemiye yönelik askeri bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyon, geminin sahibi olan şirketin işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağı kararını ihlal etmesi nedeniyle yapıldı.

Yemen ordusu, operasyonun deniz, İHA ve füze kuvvetleri tarafından başarıyla gerçekleştirildiğini ve geminin doğrudan vurulduğunu açıkladı.

İkinci kez vuruldu

"GROTON" gemisi, daha önce 3 Ağustos'ta da Yemen Silahlı Kuvvetleri tarafından hedef alınmıştı. Bu son operasyon, geminin ikinci kez vurulması anlamına geliyor.

İsrail'e bağlantılı gemilere seyrüsefer yasağı

Yemen Silahlı Kuvvetleri, Kızıldeniz'deki İsrail'e bağlı gemilere ve bu düşmanla iş yapan tüm şirketlere ait gemilere seyrüsefer yasağı uyguladıklarını duyurdu. Ayrıca, bu kararın ilan edilen operasyon bölgelerinde geçerli olduğunu ve hedeflenen gemilerin varış noktalarının bu yasağı değiştirmeyeceğini belirtti.

Filistin direnişine destek

Yemen Silahlı Kuvvetleri, Gazze Şeridi ve Batı Şeria'daki Filistin direnişine desteğini sürdüreceğini vurguladı. Yemen ordusu bu desteğin, Gazze'ye yönelik saldırılar sona erene ve kuşatma kaldırılana kadar devam edeceğini teyit etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa