Meteoroloji'den 2 ile 'turuncu' 22 ile 'sarı kod' uyarısı!

Meteoroloji'den İstanbul'un da bulunduğu birçok şehir için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yaptı. Vatandaşlar ani su baskınlarına karşı uyarıldı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
31 Ağustos 2024 23:19
GÜNCELLEME
31 Ağustos 2024 23:42
Meteoroloji'den 2 ile 'turuncu' 22 ile 'sarı kod' uyarısı!
Kübra Şenal Editör

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre, ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Marmara, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu (Sivas hariç), Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Çorum, Artvin, Gümüşhane ve Ardahan çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerde ise hava az bulutlu ve açık olacak.

Kuvvetli yağış uyarısı

MGM'nin uyarısına göre, Marmara'nın büyük bir bölümü (Çanakkale'nin batısı hariç), İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Afyonkarahisar, Kütahya, Osmaniye, Düzce, Zonguldak, Adana'nın kuzey kesimleri, Kahramanmaraş'ın batısı ve Hatay'ın kıyı bölgelerinde yer yer kuvvetli yağış bekleniyor. Bu bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

AFAD duyurdu: 57 ihbar alındı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre 2 il için Turuncu, 22 il için ise sarı kodlu yağış uyarısı yapıldığını belirtti. Turuncu kod verilen iller Kırklareli ve Tekirdağ olurken, sarı kod verilen iller arasında İstanbul, Adana, Hatay, Kahramanmaraş gibi iller yer alıyor. AFAD, turuncu uyarı yapılan illerde toplam 57 ihbar aldığını ve Karabük'te 5 vatandaşın tahliye edildiğini açıkladı. Vatandaşlara sel, su baskını, heyelan, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları çağrısında bulunuldu.

Hava sıcaklığı ve rüzgar

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, güney bölgelerde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa