Türkiye 'Para Atletizmde' tarih yazıyor! 2 altın madalya geldi

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda milli para okçu Öznur Cüre Girdi ve milli para atlet Serkan Yıldırım altın madalya kazanarak Türkiye'nin gururu oldu.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
01 Eylül 2024 00:41
GÜNCELLEME
01 Eylül 2024 00:48
Türkiye 'Para Atletizmde' tarih yazıyor! 2 altın madalya geldi
Kübra Şenal Editör

Paris 2024 Paralimpik Olimpiyatları'nda Türkiye'ye 2 altın madalya geldi.

Kadınlar makaralı yay finalinde İranlı rakibi Fatemeh Hemmati ile karşılaşan Öznur Cüre, zorlu mücadeleyi 144-141'lik skorla kazanarak altın madalyanın sahibi oldu.

Cüre, 2 gün önce dünya ve paralimpik rekoru kırarak büyük bir başarıya imza atmıştı. Bu zafer, Cüre'nin başarılarını taçlandıran bir başka önemli adım oldu.

Serkan Yıldırım'dan 3. altın madalya

Milli para atlet Serkan Yıldırım, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda erkekler T12 100 metre finalinde 10.70'lik derecesiyle şampiyon olarak Türkiye'ye 3. altın madalyayı kazandırdı. Yıldırım, serisinde 10.89'luk zamanıyla birinci olarak finale adını yazdırmış ve finalde de 10.70'lik derecesiyle birinci gelmişti.


Türkiye 'Para Atletizmde' tarih yazıyor

Bu başarısıyla Yıldırım, para atletizmde Türkiye tarihinin en iyi sonucunu elde etti. Türkiye'ye kazandırdığı 3. altın madalya ile toplamda 9. madalyaya ulaşıldı.

Mahkeme kararıyla Paralimpik Oyunlara katıldı

Öte yandan Serkan Yıldırım, Dünya Para Atletizm Federasyonu’nun (WPA) sınıflandırma durumunu inceleme altına alması kararına itiraz etti. Alman mahkemesinde hakkını arayan Türk sporcu oyunlara katılma hakkı elde etti. Bu karar, Yıldırım'ın Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda mücadele edip altın madalya kazanmasını sağladı.

Türkiye, Paralimpik Oyunları'nda elde ettiği bu başarılarla madalya sayısını artırmaya devam ederken, milli sporcularımızın gösterdiği üstün performans büyük bir gurur kaynağı oldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa