Adanaspor camiasının acı kaybı...

Manisa'da hayatını kaybeden Adanaspor Teknik Direktörü Sol Bamba’nın cenazesi hastane morguna kaldırıldı...

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
01 Eylül 2024 04:55
GÜNCELLEME
01 Eylül 2024 04:55
Adanaspor camiasının acı kaybı...
AY
Arif Yücel Editör

Manisa Futbol Kulübü ile yapılacak maç öncesinde, dün öğle saatlerinde rahatsızlanan Adanaspor Teknik Direktörü Sol Bamba, acilen Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’ne kaldırıldı. Akşam saatlerinde ise hayatını kaybetti.

Cenazenin Fildişi Sahili'ne Nakli İçin Diplomatik Görüşmeler Devam Ediyor

Sol Bamba’nın cenazesinin aktarmasız olarak Fildişi Sahili'ne götürülebilmesi amacıyla ülkeler arasında diplomatik temasların sürdüğü belirtildi. Cenazenin, görüşmelerin tamamlanmasının ardından İzmir’den Fildişi Sahili’ne direkt uçuşla nakledileceği öğrenildi.

Hastane Süreci ve Sağlık Durumu

TFF 1. Lig ekiplerinden Adanaspor’un, Manisa Futbol Kulübü ile golsüz berabere kaldığı karşılaşma öncesinde otelde fenalaşan teknik direktör Sol Bamba, saat 15.00 sularında hastanenin acil servisine kaldırıldı. Sabah saatlerinde sağlık durumunun iyileştiği gözlemlenen Bamba, akşam saatlerinde yeniden rahatsızlandı ve tüm müdahalelere rağmen saat 22.00 sularında hayatını kaybetti.

Hastalığın Yeniden Nüksetmesi

2021 yılında lenf kanserine yakalanan Sol Bamba, 2024'te hastalığı tamamen yenmişti. Ancak, hastalığın tekrar nüksettiği ve bu durumun ölümüne neden olduğu bildirildi.

Sol Bamba kimdir?

Sol Bamba, tam adıyla Souleymane Bamba, 13 Ocak 1985 tarihinde Fildişi Sahili'nin Ivry-sur-Seine şehrinde doğmuş eski bir profesyonel futbolcu ve teknik direktördür. Defans mevkiinde oynamış olan Bamba, kariyerine Paris Saint-Germain'in altyapısında başladı.

Futbolculuk kariyerini sonlandırdıktan sonra teknik direktörlük kariyerine adım atan Bamba, son olarak Türkiye TFF 1. Lig ekiplerinden Adanaspor'da teknik direktör olarak görev yapıyordu.

Bamba, 2021 yılında lenf kanserine yakalanmış ancak tedavi sürecinin ardından 2024 yılında hastalığı yenmeyi başarmıştı. Ne yazık ki, hastalığın tekrar nüksetmesi sonucunda yaşamını yitirdi.

Sol Bamba, futbol dünyasında hem saha içindeki performansı hem de saha dışındaki kişiliğiyle tanınan bir isim olarak anılmaktadır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa