Sezonun ilk avında ağlara sardalya takıldı...

Av yasağının kalkmasıyla "vira bismillah" diyen Kocaelili balıkçıların ağları, sardalyayla doldu. İşte yurttan balıkçılık manzaraları...

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
01 Eylül 2024 05:35
GÜNCELLEME
01 Eylül 2024 05:35
Sezonun ilk avında ağlara sardalya takıldı...
AY
Arif Yücel Editör

Av yasağının kalkmasıyla birlikte Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde düzenlenen törenle "vira bismillah" diyerek denize açılan balıkçılar, sardalyayla dolu ağlarla geri döndü.

Ereğli Limanı'ndan 38 metrelik gırgır teknesiyle ayrılan kaptan Ali Abanoz ve 25 kişilik mürettebatı, İzmit Körfezi'ni geçerek Yalova açıklarına ulaştı. Burada ağlarını denize bırakan balıkçılar, yaklaşık 2 saatlik bir çalışmanın ardından ağlarını sardalyayla dolu şekilde topladı.

Balıkçılar, yakaladıkları sardalyaları türlerine ve büyüklüklerine göre ayırarak kasalara doldurdu. Toplamda 1000 kasa sardalya, Yalova Dereağzı balık çıkarma noktasında kıyıya çıkarıldı ve buradan soğutuculu araçlarla Bursa ve Karamürsel Ereğli balık hallerine sevk edildi. Sezonun ilk avını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayan balıkçılar, Marmara Denizi'nde avlanmaya devam edeceklerini belirtti.

Rize'de tören

Denizlerde av yasağının sona ermesiyle birlikte Rize'nin Gündoğdu Mahallesi'ndeki Motorcu Balıkçı Barınağı'nda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bir tören organize edildi. Törene Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Belediye Başkanı Rahmi Metin ve diğer yetkililer katıldı.

Rize Belediyesi Halk Oyunları ekibi, tören kapsamında bir folklor gösterisi sundu ve katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Törende bir konuşma yapan Vali İhsan Selim Baydaş, geçen yılın 22 bin tonluk avla tamamlandığını belirterek, "Bu sene dua ediyoruz. İnşallah bu sezon kazasız, belasız ve bereketli geçsin. Bol, bereketli ürünler alalım. Hem bu işi yapanlar kazansın hem de vatandaşlarımız bol balık yesin," dedi.

Tören, pasta kesilmesi ve havai fişek gösterisiyle devam etti. Ardından balıkçılar, "Vira bismillah" diyerek tekneleriyle denize açıldı ve av sezonunu resmen başlatmış oldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa