İsrail'den ateşkes iddialarına yalanlama geldi

Binyamin Netanyahu'dan, çocuk felci aşısı için Gazze'de genel ateşkes olacağı yönündeki açıklamalara yalanlama geldi.

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
01 Eylül 2024 06:38
GÜNCELLEME
01 Eylül 2024 07:49
İsrail'den ateşkes iddialarına yalanlama geldi
AY
Arif Yücel Editör

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, çocuk felci aşılarının uygulanması amacıyla Gazze Şeridi'nde genel bir ateşkes ilan edileceği yönündeki iddiaları yalanladı.

İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, "Gazze'de çocuk felci aşılarının uygulanması amacıyla genel bir ateşkes olacağına dair raporlar doğru değildir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, İsrail'in yalnızca belirli insani yardımların geçişine izin vereceği bir koridor oluşturacağı belirtildi. Bu koridor, aşıların birkaç saat boyunca güvenli bir şekilde uygulanabileceği özel alanlar sağlanmasına olanak tanıyacak.

Gazze'de son durum

 İsrail'in son günlerde Gazze'ye yönelik bombardımanını artırdığı, özellikle orta kesimlerde ağır saldırıların yaşandığı bildiriliyor. Bu bombardımanlar sonucunda çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği, altyapının ciddi şekilde zarar gördüğü ve insani krizlerin derinleştiği belirtiliyor.

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze'nin güney bölgelerinin aşırı kalabalık hale geldiğini ve burada temel ihtiyaçların karşılanmasında ciddi zorluklar yaşandığını ifade ediyor. Rafah bölgesinde bulunan sığınmacı kamplarında su, yiyecek ve hijyen koşullarının yetersiz olduğu, bu nedenle hastalık riskinin arttığı uyarısı yapıldı. Gazze'de devam eden çatışmalar nedeniyle BM'ye göre 20.000'den fazla Filistinli hayatını kaybetti, bunların çoğunluğunu kadınlar ve çocuklar oluşturuyor.

Son olarak, Gazze'de çocuk felci aşılarının uygulanabilmesi için sınırlı bir süreyle ateşkes yapılmasına karar verildiği haberlerinin ardından İsrail'den yapılan açıklamada böyle bir ateşkesin olmayacağı bildirildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa