Özgür Özel'den 'Denizcilik Bakanlığı' açıklaması...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, iktidar oldukları zaman ilk işlerinin 'Denizcilik Bakanlığı' kurmak olduğunu söyledi...

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
01 Eylül 2024 07:35
GÜNCELLEME
01 Eylül 2024 07:39
Özgür Özel'den 'Denizcilik Bakanlığı' açıklaması...
AY
Arif Yücel Editör

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 2024-2025 Balık Av Sezonu'nun açılışı için Rumelifeneri Balıkçı Barınağı'nda düzenlenen programa katıldı. Bu etkinlikte, CHP'nin iktidara gelmesi halinde denizcilik alanında atacakları adımları anlattı. Özel, ilk icraat olarak bir Denizcilik Bakanlığı kuracaklarını belirtti. Bu bakanlığın su ürünleri ve balıkçılık gibi konularla ilgileneceğini söyledi.

Özel, Türkiye'nin denizcilik potansiyeline vurgu yaparak, Marmara Denizi'nin korunması gerektiğini, göller ve akarsuların doğru şekilde kullanılmasının önemini ifade etti. Ayrıca, balıkçılık sektörünün desteklenmesi gerektiğine değinerek, KDV'siz mazot verilmesi, balıkçılığın resmiyette bir meslek olarak tanınması ve sosyal güvenlik primlerinin bir kısmının devlet tarafından karşılanmasının önemli olduğunu vurguladı.

Bu etkinlikte Özel, Sarıyer Spor Kulübü atkısı ve madalyasıyla sahneye çıkarken, bir horon gösterisi de sunuldu. Programda CHP'nin diğer üst düzey isimleri ve yerel yöneticiler de hazır bulundu.

Birinci iş Denizcilik Bakanlığı

Konuyla ilgili açıklama yapan Özgür Özel şunları söyledi:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa