Eylül ayında hava nasıl olacak?

Bugün 1 Eylül 2024 Pazar. Eylül boyunca havanın nasıl olacağı merak ediliyor. Eylül ayına ilişkin hava durumu tahminleri haberde...

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
01 Eylül 2024 09:07
GÜNCELLEME
01 Eylül 2024 10:23
Eylül ayında hava nasıl olacak?
Hakan Öksüz Editör

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı bölgelerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. 

Marmara, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun büyük bölümü (Sivas hariç), Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Çorum, Artvin, Gümüşhane ve Ardahan çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.

Eylül ve ekim ayı için hava tahminleri

Eylül ayı boyunca havanın nasıl geçeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji editörü Dilek Çalışkan tarafından aktarılan verilere göre bu yıl eylül ve ekim ayının sıcak geçmesi bekleniyor.

Dilek Çalışkan, güncel meteorolojik verilere dair şunları söyledi:

AFAD'dan 2 kente turuncu uyarı

AFAD, 1 Eylül 2024 Pazar gününe ilişkin uyarılarda bulundu. Kırklareli ve Tekirdağ'a turuncu, İstanbul ve Edirne'ye sarı kodlu uyarı yapıldı.

Ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtınalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda vatandaşlara uyardı. Ayrıca ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı tedbirli olunması gerektiğini hatırlatıldı.

Kuvvetli yağış ve toz taşınımı uyarısı

Marmara, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Afyonkarahisar, Kütahya, Osmaniye, Düzce, Zonguldak çevreleri, Adana'nın kuzeyi, Kahramanmaraş'ın batısı ve Hatay'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Yağışlardan dolayı ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği kaydedildi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise yer yer toz taşınımı öngörülüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa