Azerbaycan'da seçim heyecanı başladı

Azerbaycan'da 990 adayın yarıştığı milletvekili seçimi için oy kullanma işlemi saat 08.00'de itibarıyla başladı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
01 Eylül 2024 09:23
GÜNCELLEME
01 Eylül 2024 10:10
Azerbaycan'da seçim heyecanı başladı
O
Onur Çetinkaya Editör

Azerbaycan'da, 1 Eylül 2024 tarihinde milletvekili seçimi yapılıyor. 

30 yıl sonra sandıklar kuruldu

Bu seçim, özellikle Azerbaycan için tarihi bir öneme sahip çünkü 30 yıl aradan sonra ilk kez ülkenin tüm topraklarında, Karabağ da dahil olmak üzere, milletvekili seçimi gerçekleştiriliyor. 

Milyonlarca seçmen sandığa gitti

6 milyon 421 bin kayıtlı seçmen, 125 sandalyelik Azerbaycan Milli Meclisi'ne girecek milletvekillerini belirlemek için oy kullanacak. Seçim süreci, yerel saatle 08.00'de başladı ve 19.00'da sona erecek. Resmi olmayan ilk sonuçların akşam saatlerinde açıklanması bekleniyor.

İşgalden kurtarılan bölgelerde sandıklar kuruldu

Bu seçim, Azerbaycan'ın 2020 yılında Karabağ'daki işgal altındaki topraklarını geri almasının ardından düzenlenen ilk genel seçim olarak da kayıtlara geçecek. Karabağ'ın çeşitli şehirlerinde, özellikle Şuşa, Hankendi, Hocalı, Ağdam ve diğer bölgelerde de sandıklar kurulurken ve yaklaşık 42 bin seçmen bu bölgelerde oy kullanacak.

Kasım ayında yapılacaktı

Azerbaycan Milli Meclisi, ülkenin Kasım ayında Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi Taraflar Konferansı'na ev sahipliği yapacak olması nedeniyle seçim tarihini öne alma kararı almış ve Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de bu kararı onaylayarak seçimlerin 1 Eylül'de yapılmasına karar vermişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa