İsrail ordusu altı rehinenin cesedine ulaştı

İsrail ordusu 7 Ekim'de kaçırılan altı rehinenin Gazze'de ölü bulunduğunu duyurdu. Şimdiye kadar 37 rehinenin cansız bedenine ulaşıldı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
01 Eylül 2024 11:44
GÜNCELLEME
01 Eylül 2024 14:47
İsrail ordusu altı rehinenin cesedine ulaştı
O
Onur Çetinkaya Editör

İsrail ordusu, 7 Ekim'de Hamas tarafından kaçırılan altı rehinenin Gazze'de ölü bulunduğunu açıkladı. 

Bu rehinelerden birinin Amerika asıllı olduğu ve isminin Hersh Goldberg-Polin olduğu belirtildi. 

ABD Başkanı Joe Biden, bu olayla ilgili yaptığı açıklamada derin üzüntü ve öfkesini dile getirerek, Hamas liderlerinin bu suçların bedelini ödeyeceğini söyledi. 

Biden, geri kalan rehinelerin serbest bırakılması için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

İsrailli bir kaynak, ölen rehinelerden üçünün müzakere edilmekte olan rehine serbest bırakma ve ateşkes anlaşmasının ilk aşamasında serbest bırakılacaklar listesinde yer aldığını belirtti.

Ancak, Hamas tarafından yapılan açıklamada, rehinelerin ölümünden İsrail sorumlu tutuldu ve İsrail'in bir anlaşmaya varmak istemediği iddia edildi. 

Şu ana kadar Hamas tarafından 251 kişi rehin alınmış olup, bunlardan bazıları Kasım ayındaki anlaşma kapsamında serbest bırakılmıştı, ancak Hamas'ın elinde hala 97 rehinenin bulunduğu belirtildi. Şimdiye kadar 37 rehinenin cansız bedenine ulaşıldı. 

İsrail, Gazze Şeridi'ndeki saldırılarını 330 gündür sürdürürken son 48 saatte düzenlenen 5 saldırıda 89 Filistinli hayatını kaybetti, 205 Filistinli ise yaralandı. Toplamda 40 bin 691 Filistinli hayatını kaybetti. Yaralı sayısı 94 bin 60’a yükseldi.

"Yarından itibaren tüm ülke titreyecek"

Cansız bedenlerin  rehinelere ait çıkması İsrail'de deprem etkisi yarattı. Rehine aileleri "Netanyahu rehineleri yüzüstü bıraktı, bu artık bir gerçek. Yarından itibaren ülke titreyecek." diyerek kitlesel protesto çağrısında bulundu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa