İstanbul'a sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış yolda!

Meteoroloji'den aktarılan bilgilere göre bugün İstanbul'da başlayacak kuvvetli yağışlar, yarın öğle saatlerine kadar etkisini sürdürecek.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
01 Eylül 2024 12:23
GÜNCELLEME
01 Eylül 2024 13:03
İstanbul'a sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış yolda!
Hakan Öksüz Editör

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul'da akşam saatlerinde yağışların kuvvetini artıracağını bildirdi. Kuvvetli yağışların kentte yarın öğle saatlerine kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Saat 22.00'de yağış kuvvetlenecek

İstanbul'da gün boyu etkili olacak yerel sağanak yağışlar, saat 22.00'de kent geneline yayılacak. Bu saatlerde kuvvetini artıracak yağışlardan dolayı ani su baskını ve sel gibi olumsuzlukların yaşanabileceği kaydedildi. 

Bugün bu bölgelerde yağış var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı bölgelerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. 

Marmara, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun büyük bölümü (Sivas hariç), Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Çorum, Artvin, Gümüşhane ve Ardahan çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.

20 kent için sarı kodlu uyarı

AFAD, 1 Eylül 2024 Pazar gününe ilişkin uyarılarda bulundu. İstanbul, Ankara ve İzmir dâhil 20 kent için sarı kodlu uyarı yapıldı. 

Ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtınalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda vatandaşlara uyardı. Ayrıca ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı tedbirli olunması gerektiğini hatırlatıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa