Şimşek'ten "vergi yüzsüzü" olmak istemeyenlere çağrı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi borcu ve cezası bulunan mükelleflerin isimlerini tarih vererek liste halinde yayınlayacaklarını açıkladı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
01 Eylül 2024 12:40
GÜNCELLEME
01 Eylül 2024 13:32
Şimşek'ten ''vergi yüzsüzü'' olmak istemeyenlere çağrı
O
Onur Çetinkaya Editör

Vergide adalet kapsamında maliyenin çalışmaları hız kaybetmeden devam ediyor. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu veya cezası bulunan mükelleflerin isimlerini kamuoyu ile paylaşacaklarını duyurdu. Bu adım, vergi adaletini güçlendirmek ve kayıt dışılıkla mücadele etmek amacıyla atıldı.

Mükelleflerin, "vergi yüzsüzleri" listesinde yer almamak için borçlarını Eylül ayı sonuna kadar ödemeleri gerekiyor. Ancak, deprem bölgesindeki mükellefler bu uygulamanın dışında tutulacak.

Bakan tarihi açıkladı 

Bakan Şimşek, 15-31 Ekim 2024 tarihleri arasında Türkiye genelinde tüm vergi dairelerinde, 1-15 Kasım 2024 tarihleri arasında ise Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde borçlu mükelleflerin isimlerinin yayımlanacağını belirtti. Bu kapsamda iki ayrı liste açıklanacak.

Liste halinde açıklanacak

Birinci liste, 31 Aralık 2023 itibarıyla vadesi geldiği halde 30 Eylül 2024'e kadar ödenmemiş vergi ve ceza borçlarına sahip mükellefleri içerecek. İkinci liste ise, vergi incelemesi veya takdir komisyonu kararları doğrultusunda vergi ve ceza hesaplanan ve 1 Haziran 2023-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında tarhiyatları kesinleşen mükellefleri kapsayacak.

Deprem bölgesi muaf

Deprem bölgesinde yer alan mükellefler, bu düzenlemeden muaf tutulacak. Bakan Şimşek, bu listelerde yer almak istemeyen mükelleflerin borçlarını ödemeleri için Eylül sonuna kadar süreleri olduğunu vurguladı. Bu girişim, hükümetin vergi adaletini sağlama ve ekonomiyi güçlendirme çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa