İran'dan sınıra 13 metrelik beton duvar

İran, yasadışı geçişleri engellemek için Afganistan sınırı boyunca 13 metrelik beton duvar inşa etti. Komutanlar, duvarı yerinde inceledi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
01 Eylül 2024 13:40
GÜNCELLEME
01 Eylül 2024 14:19
İran'dan sınıra 13 metrelik beton duvar
O
Onur Çetinkaya Editör

Gazze ve Filistin halkı için mücadele veren İsmail Heniyye İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere Tahran'a gitmişti.

Ancak burada Heniyye alçakça düzenlenen saldırıda şehit oldu.  Hamas liderinin suikast sonucu şehit olduğu haberi dünya gündemine bomba gibi düştü. 

Ortadoğu'da gerilimin tırmanması, İran ve müttefiklerinin saldırılar düzenleyebileceği endişesini artırmış durumda.  İran'ın misilleme hazırlığı nedeniyle İsrail'de eski binalara sığınaklar inşa ediliyor.

İran, İsrail ile sıcak temasını sürdürürken diğer yandan da sınır hattını güçlendirmek için adımlarını sıkılaştırdı.Bu büyük bir güvenlik önlemi almak isteyen İran'ın sınır duvarını yasadışı geçişleri azaltmaya yönelik uzattı.

İran, Afganistan sınırı boyunca yasadışı geçişleri, uyuşturucu kaçakçılığını ve terörist sızmalarını engellemek amacıyla 13 metrelik bir beton duvar inşa etti.  Asker ve personel duvarı dikenli teller ve çitlerle destekleyerek sınır güvenliğini artırmayı hedefliyor.

Kilometrelerce sürecek sınır hattı duvarını komuta kademesi de yerinde inceledi. Bu tür önlemler, sınır güvenliğini sağlamak ve yasa dışı faaliyetleri önlemek için önemli adımlar olarak görülüyor. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa