Kullanıcılar dikkat! Windows 11'e sürpriz özellik

Günümüzde giderken yaygınlaşan yapay zeka, bazı durumlarda işimizi kolaylaştırıyor. Windows 11'te dikkat çeken bir özellik keşfedildi. İşte detaylar...

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
01 Eylül 2024 14:29
GÜNCELLEME
01 Eylül 2024 15:02
Kullanıcılar dikkat! Windows 11'e sürpriz özellik
Ecem Çetin Editör

Windows 11'e yeni bir yapay zeka özelliği eklendi...İşletim sisteminin yeni önizleme sürümünde dikkat çeken bir özellik keşfedildi. Bu özellikle birlikte kullanıcılar, video ve sesli dosya olanlarında kelimeleri aramaya fırsat sunacak. 

Windows 11'de yeni dönem

Windows Insider programına katılan kullanıcılar, "Akıllı Medya Arama" olarak adlandırılan bu yeni özelliği belirledi. 27695 numaralı önizleme sürümünde yer alan bilgilere göre, Windows 11 yapay zeka desteğiyle kullanıcıların medya dosyalarını indeksleyip, içeriklerini yazıya dökmesine imkan tanıyacak.

Yapay zeka, konuşma tanıma ve transkripsiyon için eğitilecek

Özellik aktif hale getirildiğinde, sistem dosyaları indekslemeye başlayacak ve yapay zeka, transkripsiyon, konuşmayı tanıma için eğitilecek. Bu süreçte, ses ve video dosyalarının içeriği analiz edilecek. Sistem, indekslenen medya dosyaları kullanıma hazır olduğunda kullanıcıları bilgilendirecek.

Bu yenilikle birlikte öğrencilerin ve bazı meslek gruplarının işi kolaylaşabilecek. Kullanıcılar, Windows 11 üzerinden dersler, röportajlar ve podcast'lerde konuşulan ifadeleri kolayca arayabilecek. Ancak, bu özelliğin yalnızca Microsoft'un cihaz içi yapay zeka görevleri için tasarlanmış sinirsel işlem birimlerine (NPU) sahip olan Copilot+ bilgisayarlara özel olup olmayacağı henüz netlik kazanmadı.

Şu anda bazı Windows 11 özellikleri yapay zeka desteği sunuyor ve standart Intel ile AMD işlemcileri tarafından destekleniyor. Ancak, Akıllı Medya Arama özelliğinin Copilot+ deneyimi ile daha uyumlu olabileceği düşünülüyor. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa